lördag 13 november 2010

Vad man inte bör göra i gryningen

Jag hamnade på en efterfest igår, under vilken det intogs kopiösa mängder alkohol - och jag flera gånger käftade med en yngling som inte höll med mig om någonting alls. Men mitt vinnande argument var hela tiden att jag är gammal. Jag är äldre än du, så kom inte här och kom.
I vilket fall, när jag kände att det var dags att bege sig, var klockan runt sex på morgonen eller något ditåt. När jag kom ut på gatan var det mörkt - och jag hade ingen aning om var jag befann mig. Lagom på lyset vandrade jag iväg i vad jag trodde var rätt riktning, med hopp om att få syn på vägskyltar med bekanta namn. Inte fan hittade jag några sådana. Jag såg dock skyltar som pekade mot diverse ytterområden och förorter.
Först vid åttatiden på morgonen kom jag hem. Jag kände mig inte särdeles fräsch när jag vaknade. Eftersom det var lördag, släntrade jag iväg på min traditionsenliga vernissagerunda - där vankades det återställare. Efter ett antal glas vin och några nävar snacks var jag hyfsat fit for fight igen - om än fortfarande trött. Fyra utställningar hann jag med innan de stängde klockan fyra, och jag gick bort till Form/design, där seriefestivalens marknad hade startat. Träffade en del folk jag känner, men när resten gick iväg för att dricka öl innan en stor fest ikväll, avböjde jag. Jag kände mig som utskiten äpplemos - och var trött i benen. Istället ska jag ikväll gå på bio och se IGELKOTTEN.
Hoppas att den är en mupp, dubbad till svenska.
Dagens lärdom: promenera inte i mörker i gryningen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar