lördag 20 november 2010

Uwe Boll igen ... och Dolphan

Åkej, där satt jag på McDonald's och drack en svart mellankaffe och läste Skånskan. I ett hörn på nöjessidorna fanns en liten notis från TT-Spektra:

Dolph Lundgren ska spela huvudrollen i Uwe Bolls IN THE NAME OF THE KING 2.

Öh... Va?

Ärligt talat vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om detta. Är det ett steg uppåt eller neråt från Dolphans vanliga NU Image-produktioner? Visst, jämfört med THE EXPENDABLES är det lågt, men det finns några saker som inte går att komma från:

Uwe Boll har ganska oförtjänt fått ett rykte om sig att vara världens sämste regissör. Han är långt ifrån sämst. Och glöm inte att M Night Shyamalan fortfarande får göra dyra filmer åt stora bolag. Shyamalan är sämst inom mainstreamfilm. Med råge!

Jag har förvisso aldrig sett en Uwe Boll-film jag tyckt varit riktigt bra, men de flesta av hans filmer är inte sämre - tekniskt sett - än annan B-film. Dessutom har Boll bra dealar med olika territorier - många av filmerna går upp på bio runt om i världen. Det är mer än man kan säga om direkt på DVD-filmerna från NU Image.

Jag såg aldrig IN THE NAME OF THE KING, men den har ju Jason Statham i huvudrollen. Handlingen i den kommande uppföljaren, som ska spelas in i Vancouver i början av nästa år, verkar fullkomligt vansinnig. Dolph spelar en snut som kastas tillbaka i tiden och visar sig vara son till Stathams rollfigur.

Dolph själv hävdar att det är en roll han verkligen vill göra, och att han behöver komma i form inför THE EXPENDABLES 2.

Stallone har förresten låtit antyda att det finns en öppning för Van Damme i manuset han sitter och pillar med...

4 kommentarer:

Anonym sa...

IN THE NAME OF THE KING var helt OK. En uppföljare med Dolph och tidsresa blir säkert bra det också.

/Tomiggo

Pidde Andersson sa...

Nu gillar ju jag Jason Statham... Men Dolphan är ju kungen. Så resultatet BORDE ju bli mer än "helt OK" eller "bra det också".
In the name of the King? In the name of DOLPH!

Anonym sa...

ja, "In the name of the king" är bra, spana in den på bluray och kolla sedan in min personliga favorit "Rampage" också när du ändå håller på! ett hett tips! :)

Pidde Andersson sa...

Senaste Bollfilmen jag såg, var nog FAR CRY. Kul rollista, men den var inget vidare.

Skicka en kommentar