onsdag 10 november 2010

Minsann om inte Let Me In går upp ändå

Jag minns inte om jag påpekat det tidigare, men nog är det märkligt att Hammer Films remake på LÅT DEN RÄTTE KOMMA IN, det vill säga LET ME IN, inte haft någon distributör i Sverige. Nå, nu blir det ändring på den saken. Detta pressmeddelande kom alldeles just nu:

P R E S S I N F O R M A T I O N
Stockholm 10 november, 2010


Den amerikanska versionen av Låt den rätte komma in får svensk biopremiär 

Under American Film Market (AFM) som avslutas idag har NonStop Entertainment köpt rättigheter till Let Me In, den amerikanska versionen av Tomas Alfredsons Låt den rätte komma in. Bolaget har även köpt rättigheter till Michael Winterbottoms hyllade The Trip och Barney's Version med Dustin Hoffman och Paul Giamatti.

Let Me In är den amerikanska remaken av Tomas Alfredssons film Låt den rätte komma in, baserad på John Ajvide Lindqvists bok. Matt Reeves bakom biosuccén Cloverfield har regisserat filmen. Kodi Smit-McPee (The Road) och Chloe Grace Moretz (Kick-Ass) gör huvudrollerna som har fått byta namn till Owen och Abby i berättelsen om den ensamma mobbade pojken och den mystiska vampyrflickan som möts, och formar ett unikt band.Let Me In hade amerikansk biopremiär den 1 oktober i år och mottogs med lysande recensioner. Bland annat skriver New York Times att filmen är "kusligt fascinerande" och Screen International att det är "en enastående skräckfilm".

The Trip är Michael Winterbottoms (The Mighty Heart, The Killer Inside Me) efterlängtade roadmoviekomedi där Steve Coogan och Rob Brydon spelar två goda vänner som åker på en galen resa genom den engelska landsbygden. De äter, pratar, åker bil och går varandra på nerverna. Filmen som tog sin början i en serie i sex delar som nyligen hade premiär på BBC, visades för första gången på Torontos filmfestival i år där den hyllades av kritikerna. NonStop Entertainment har köpt rättigheterna till The Trip både som serie och film. 

Barney's Version med Paul Giamatti, Dustin Hoffman och Rosamund Pike i huvudrollerna är baserad på författaren Mordecai Richlers roman med samma namn. Filmen följer den rörande historien om den politiskt inkorrekte, helt impulsstyrde och lättretlige Barney Panofsky (Paul Giamatti). Barney's Version visades för första gången Venedigs filmfestival och vann publikpriset på San Sebastians filmfestival. Filmen går upp på amerikansk bio i december via Sony Pictures.Samtliga filmer kommer att ha svensk biopremiär under 2011.

NonStop Entertainment har köpt rättigheter för filmerna i Norden och Baltikum. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar