måndag 1 november 2010

Malmö Central

Efter att de har hållit på att bygga i vad som känns som decennier, invigdes idag den nya glashallen på Malmö Central. Men jag var inte där på invigningen. Då satt jag hemma hos en kompis, såg film, drack kaffe och åt spiddekaga. Nä, det är inte som jag hittar på: det vankades faktiskt spiddekaga! Och filmen var 2001 MANIACS: FIELD OF SCREAMS.
Men jag tittade förbi centralen senare, jag var ju lite nyfiken. Och min reaktion var...
...Var det här allt?
Visst, det är ju fräscht och luftigt, men vad som hänt är att SJ:s biljettkontor, Pressbyrån, Forex, Burger King och Pocket Shop har flyttat sina butiker in dit, vilket innebär fem tomma lokaler i den gamla byggnaden. Jag hade liksom förväntat mig nya restauranger, kaféer och barer, några nya butiker. Lite klass, lite internationellt. Sådant lyser med sin frånvaro. Men det ska kanske inrättas sådana i de nu tomma lokalerna?
Stället ser fortfarande ut som en byggarbetsplats, Citytunneln invigs inte än på ett tag, och det kostar fortfarande tio spänn att gå på toaletten - som dessutom stänger redan klockan nio på kvällen.
Detta inlägg saknar nog större allmänintresse. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar