måndag 22 november 2010

Jag läser i dagens tidning...

Eller snarare tidningar, i plural, då det handlar om Metro och City. Men det sägs fortfarande med Tage Danielsson-röst.
Utan att ta hjälp av någon Lindeman för expertutlåtande, läser jag en rad notiser.

Svenska Malin Åkerman ska spela huvudrollen som Linda Lovelace i filmen INFERNO. Men Åkerman ser ju inte alls ut som Lovelace! Det gjorde väl inte Lindsay Lohan heller, som först skulle få rollen. Det verkar som om filmen ska bygga på boken "Skärseld". Hmm. Undrar vem som kommer att spela Sammy Davis Jr... Sedan hör det förstås till saken att stora delar av "Skärseld" är ren hittepå, så vi får hoppas att filmskaparna gör lite ordentlig research.

En herre vid namn Bienvenu i Belgien har dragit Tintin inför rätta. Bienvenu är född i Kongo och hävdar att "Tintin i Kongo" är rasistisk och bör förbjudas.
Jamen, för helvete... Det är ett 80 år gammal seriealbum. Upphovsmannen är död sedan snart 30 år. Diskussionerna gick höga när albumet kom på svenska på 70-talet, men kom igen... Det handlar bara om en naiv skildring av ett land Hergé aldrig besökt. En fantasivärld. Det finns väl knappast någon som tar "Tintin i Kongo" på allvar i dag? Det speglar en flydd värld och är intressant som tidsdokument. Det kan knappat klassas som rasistiskt propaganda. 

Steven Soderbergh ska tydligen regissera en långfilmsversion av MANNEN FRÅN U.N.C.L.E. och George Clooney är påtänkt som Napoleon Solo. Ett bra val, tycker jag. Men varför ringde Soderbergh inte Jarl Borssén? Borssén är ju mer lik Robert Vaughn än Clooney. Vaughn fyller förresten 78 år idag. Han leve! Hurraaa!

Och så ska Steven Spielberg göra en film om Abraham Lincoln. Huvudrollen har tilldelats överspelets okrönte konung Daniel Day-Lewis. Det låter som om det kommer att bli hemskt...

Och där knäppte jag ihop västen med gylfen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar