måndag 8 november 2010

Escape from Landskrona, eller Nightmare City 2

En go å gla göteborgare tipsade om ett nytt, svenskt skräckfilmsprojekt: ZON 261. Det är Fredrik Hiller och hans skådisar från PSALM 21 som slår till igen. I en intervju i Sydsvenskan 2009 hävdade dessa att de inte är speciellt intresserade av skräckfilm, men trots detta har de gjort denna promo.
Det mest bisarra - och då menar jag verkligen superbisarrt - är att ZON 261 utspelar sig i ... håll i er ... Den utspelar sig i ... Landskrona! Något slags zombiesmitta drabbar Landskrona. Whoa! Det måste vara filmhistoriens minst väntade intrig. Synd bara att Hiller, som står för manus, tagit fasta på motsättningar mellan "blattar och svennar" - det känns som en alldeles för övertydlig allegori.
Bortsett från att Landskronas skyline förekommer i början, vet jag inte om den här promon verkligen är inspelad i Landskrona. Men vem hade väntat sig Jonas Malmsjö, Björn Bengtsson och Per Ragnar fara fram i min gamla hemstad som vore det DAWN OF THE DEAD?
(Även om zombiesmittan känns plockad från NIGHTMARE CITY, eller möjligen THE CRAZIES)
Notera den udda skånskan de pratar... Dragning åt småländska. Fast Jonas' farsa är ju Danskdödarn, så han kan kanske på riktigt?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar