tisdag 23 november 2010

Den gamle borgarbrackan Wiehe

Det var ju ett räligt väder vi har idag. Kallt och blött och blåsigt. Jag irrade runt på stan med en mugg kaffe i handen, ett kaffe som blev allt kallare och mer utspätt, då lock saknades.
Hu!
Men varför inte titta in på Hamrelius Bokhandel? tänkte jag. Det gör jag för jämnan, det är alltid lika trevligt. Men eftersom vädret var så jävligt, tänkte jag ta mig tid att verkligen strosa runt, framför allt på ovanvåningen, och titta på intressanta böcker jag inte visste existerade. Jag brukar bli inspirerad. Eller lockad till köp. Eller till att önska mig något i present. Eller kanske ge bort i present.
Så jodå, jag spenderade bortåt en timme i butiken. Försökte memorera allt av intresse. Konstböcker kan vara jävligt dyrt - men ofta överraskande billigt. Fina färgböcker för 39 spänn styck? Oj. Tjocka, inbundna fackböcker för en dryg hundring? Ja, tack.
Men.
Alldeles vid entrén till Hamrelius sitter en affisch. Den sjätte december ska en journalist samtala med Mikael Wiehe inne i bokhandeln. De ska prata om Malmö, musiken, politiken - ja, det vanliga. Butiken bjuder på fika, står det på affischen.
...Men lite längre ner står det att biljetter till evenemanget kostar hundra kronor styck.
Hundra spänn? För att höra Wiehe intervjuas i en bokhandel?
Det innebär ju att den där fikan det bjuds på inte är gratis. Den kostar en hundring.
Eller så är det Wiehe som kräver stålar för att ställa upp.
Det skulle inte förvåna mig.
Borgarbracka, det är vad han är, den gamle kommunisten!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar