tisdag 23 november 2010

Dagens första pressrelease...

Frågan är väl om det går att tjäna pengar på sådana här tilltag.


       

Pressmeddelande, 23 november 2010
"I'm Still Here" har premiär 3 december samtidigt på bio och online
Långfilmen "I'm Still Here", om Joaquin Phoenix tumultartade år som hiphopartist, har premiär den 3 december på Folkets Hus och Parkers biografer och hos filmtjänsten Voddler. Den svenska distributören NonStop Entertainment ser fördelar med att släppa filmen i flera visningsfönster samtidigt.

Casey Afflecks regidebut "I'm Still Here" dokumenterar det tumultartade året då Joaquin Phoenix drog sig tillbaka från sin framgångsrika skådespelarkarriär för att istället satsa på hip hop. Filmen har fått stor uppmärksamhet internationellt och sålde snabbt slut på Stockholms filmfestival. När den får svensk premiär når den en bred publik tack vare att den går upp både på bio på Folkets Hus och Parkers biografer och på onlinetjänsten Voddler.

- Det är otroligt spännande att ge en så efterlängtad film premiär även i VOD-fönstret, samtidigt som det känns naturligt med tanke på hur intensivt förhandssnacket har varit på nätet. Det är dessutom en möjlighet för filmen att bli tillgänglig för hela den breda publik som otåligt väntat på premiären, säger Ignas Scheynius, VD för NonStop Entertainment som redan 2008 presenterade Brian De Palmas Redacted simultant på bio och VOD.

Från Voddlers sida ser man fram emot att visa filmen online, och hoppas även kunna hjälpa biograferna att fylla sina salonger:

-- Som onlinetjänst når vi ut till hela landet och kan visa filmen i folks hem från Treriksröset till Smygehuk. Men samtidigt är bioupplevelsen av en film stark och härlig. Våra onlinevisningar skapar då ett tryck kring filmen som hjälper biograferna att fylla sina biosäten. Precis som filmens biobesökare kommer tipsa den publik som inte har tid att gå på bio att istället se den online, säger Anders Sjöman, kommunikationschef på Voddler.

Folkets Hus och Parker kommer visa filmen på sina biografer i Stockholm, Malmö och Göteborg.

- Människors konsumtionsmönster förändras snabbt på film- och musikområdet.  I det läget vill vi inte sitta på läktaren, utan nyfiket testa innovativa lösningar. Vi gör det här för att fortsätta stärka biograferna i hela landet. Folkets Hus och Parker driver Europas första digitala biokedja. Vi var först i Sverige med digital 3D och först att direktsända opera på bio. Därför känns det naturligt vara nyfiken även på detta område, säger Gunno Sandahl, Folkets Hus och Parkers kulturchef.


I'm Still Here har svensk biopremiär 3 december på filmtjänsten Voddler, Folkets Hus och Parkers biografer samt Kino i Lund och Elektra i Västerås.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar