torsdag 11 november 2010

Cykelhjälm

Tillbringade kvällen på Rasoir, där det hölls Resumébar.
I vanlig ordning intervjuade Viggo en intressant Malmöbo, och den här gången föll valet på tjejen bakom cykelhjälmssjalen.
Ni har säkert läst- eller hört talas om den. Cykelhjälm är ju typ det fulaste som finns, alla människor ser ut som efterblivna byfånar iförda cykelhjälm, till och med Clive Owen skulle se ut som Elmer Fudd. Därför har den här tjejen - som för övrigt inte alls pratade skånska (minuspoäng) - alltså utvecklat ett slags krockkudde i form av en sjal. Råkar man ut för en cykelolycka blåses det upp ett slags hjälm runt huvudet.
Jag fattade inte hur det går till.
Inte Viggo heller.
Viggo tog på sig sjalen och undrade om det gick att utlösa den, men han fick beskedet att den bara reagerar på cykelolyckor. Men allvarligt talat - hur fan märker sjalen att det är en cykelolycka? Räcker det inte med att man trillar av en stol? Läser sjalen månne av benrörelser och hastighet?
Tjejen har intervjuats av media från hela världen, bland annat av CNN och japansk TV - intresset är enormt.
Men jag vet inte... Nu äger jag ingen cykel, men jag vill nog inte cykla omkring med en sjal heller. Jag försökte komma på andra alternativ.
Cykelhatt, kanske? En snygg fedora som på en tiondels sekund kapslar in den som bär hatten.
Eller en diskret krocklösnäsa? Blåses snabbt upp till en dämpande jätteboll.
Det var för övrigt längesedan jag åt så mycket morötter som jag tuggade i mig i kväll.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Uppväxt på 60talet då ordet hjälm inte hörde till de ord man hade rättstavning till, är det svårt att föreställa sig de våndor unga genarationer har i val av skydd. Att grundligt lära sig trafik är, har varit o kommer vara det säkratse ty det bästa sättet att överleva en olycka är att inte råka ut för en.

Skicka en kommentar