tisdag 26 oktober 2010

TOPPRAFFEL! sörjer: Hans Arnold är död

Någon gång i mitten av 1970-talet hade jag ovanstående affisch ovanför sängen. Det måste ha varit alldeles innan den ersattes med posters på KISS och Fantomen, och på mitt exemplar stod det Vecko-Revyn i hörnet. Jag gillade inte ABBA, men jag gillade bilden. Jag fascinerades av den. Den var både rolig och kuslig samtidigt. Jag kallade bilden "Skräck-ABBA". Det är mycket möjligt att mitt intresse för skräck började med denna affisch.

I slutet av 90-talet, när jag jobbade med Fantastisk Filmfestival i Lund, anordnade vi en utställning med Hans Arnold, som även fick pryda festivalkatalogen med en bild. Arnold själv kom ner till Lund och vi hade ett par trevliga middagar. Han var en synnerligen vänlig människa, Arnold.

Nu har han gott bort, 85 år gammal. Men antalet bilder från hans penna är oräkneligt och dessa kommer att leva kvar för alltid.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar