söndag 24 oktober 2010

Onda dvärgar och 80-talsbrudar som fäktas

När den här videon vevades på TV i mitten av 1980-talet, berättade min morsa, som var lågstadiefröken, att en av hennes elever, en kille på sju-åtta, hade sagt att han inte förstod videon, men refrängen betydde "Nu e alla jevvlar lösa".
Själv förstår jag fortfarande inte den här videon, samtidigt som jag känner att vi hade levt i en bättre värld om alla videor var så här.
Först går KISS omkring och äter köttben och sparkar på tiggare. Sedan dyker det upp dvärgar och en man på styltor. KISS går in på vad jag gissar är en krog. Där häckar raffiga 80-tasbrudar som kastar kniv.
Det bär sig inte bättre än att KISS äntrar en scen och spelar och sjunger. Då blir två brudar gramse på varandra och börjar fäktas med värjor. Två andra brudar får nog och ger sig på varandra med knivar. Paul Stanley plockar fram en värja som han viftar med, men då kommer Gene Simmons och avbryter, tydligen tycker han att det är dags att gå.
De passar på att kicka omkull ytterligare tiggare när de lämnar krogen.
Vem skrev manus till det här? Vem det än var, borde han få medalj. Efter Katastrofen har nog aldrig varit bättre än så här.
Det enda som saknas är att Anthony Zerbe blir gammal och dör på slutet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar