fredag 8 oktober 2010

Modemingel A Go Go

Jag har skrivit det förr, men det är förhållandevis ont om modebutiker för män. Och då menar jag Män - som i vuxna karlar. Här i Malmö finns liksom bara Dressmann och Malmströms och ett par till. Resten av butikerna riktar sig till kvinnor eller ungdomar som gillar hängröv.
Igår kväll hade J.Lindeberg en liten tillställning för att fira sin nya butik i Scholls gamla lokaler på Södertull. Det var röda mattan och grejor.
Jag hade förväntat mig en samling distingerade gentlemen därinne; medelålders män i tredelade kostymer, men i vanlig ordning höjde jag medelåldern.
Men nog för att J.Lindeberg säler flotta, distingerade grejor. Till skillnad från de flesta av konkurrenterna andas deras kläder stil och elegans, och de erbjuder även skräddarsydda kläder om man är på det humöret (och har den plånboken). Jag plockade upp deras lilla broschyr om Made-To-Measure och slog upp en sida på måfå, och vad var det första jag såg, om inte en bild på Lars Nittve, före detta head honcho på Moderna Museet i Stockholm och Rooseum i Malmö. Lustigt, eftersom jag tidigare på dagen varit på Moderna Museet - som är före detta Rooseum. Nittve är en av J.Lindebergs "ambassadörer".
Även själva butiken är elegant, med antika möbler och gamla läderfåtöljer och grejor.
Jag har bevistat en hel del mingel på sistone, och ni vet hur det brukar vara: man får en eller två öl & vin-biljetter, och när man druckit upp sin öl en kvart senare går man, och tillställningen dör. Så icke det här minglet; J.Lindeberg-folket hade sett till att skapa det trevligaste minglet jag varit på på väldigt länge. Jag kände inte en käft där, men jag hängde kvar i flera timmar och snackade med några ungdomar. Fast det var snarare jag som framstod som ungdom, jag fick ofta förklara vilka vissa kända rockmusiker är, eftersom de aldrig hört talas om dem. Dagens ungdom är som min farfar. När jag var på HIPP i somras träffade jag ett helt gäng nittonåringar som inte hade en aning om vem Thåström är. Förvisso kände jag inte till de artister som de lyssnade på, men det är för att jag är en ignorant.
Några drinkbiljetter var det inte fråga om hos J.Lindeberg, det var bara att förse sig med Carlsberg Export. Eller Ramlösa, om man är lagd åt det hållet, men det är man ju inte. Cateringen var alldeles fantastisk. Le Citron Vert stod för den, och en värdinna struttade omkring med en bricka och bjöd på små exklusiva munsbitar, samt något slags skaldjursshots som verkligen var något att skriva hem om, eller åtminstone blogga om, vilket jag ju gör nu.
Butikschefen insisterade på att jag skulle komma tillbaka nästa vecka för att tjacka upp mig på en skräddarsydd kostym och en rock.
Vi får väl se.
Jag bör nog börja försiktigt med en skräddarsydd tummetott.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar