fredag 22 oktober 2010

Jonah Hex på Video On Demand i Sverige

Filmatiseringen av Jonah Hex gick aldrig upp på bio i Sverige. Av ganska förklarliga själ (även om den inte är lika kass som BLUEBERRY). Häromveckan släpptes den på DVD i USA, i Sverige kommer inte DVD:n förrän i början av nästa år. Men - idag kom det inte bara en utan två svenska pressreleaser om filmen. Jag återger dem härunder. (Själva filmen recenserar jag nog inte förrän DVD:n släpps)

Headweb AB

Storfilmen Jonah Hex (Josh Brolin, Megan Fox och John Malkovich) har nordisk smygpremiär hos Headweb

2010-10-21 08:00

Headweb smygpremiärvisar Jonah Hex från Warner Bros. med de Oscarnominerade skådespelarna Josh Brolin och John Malkovich. Filmen kommer att finnas tillgänglig i hela norden från den 22 oktober och exklusivt på video on demand under tre veckor.


- Smygpremiärvisningen av Jonah Hex på video on demand visar de stora filmbolagens förtroende för digital distribution av film. Vi på Headweb är mycket nöjda över att Warner Bros. ser möjligheterna med film på nätet säger Peter Alvarsson, grundare och VD på Headweb.

Filmen handlar om Jonah Hex (Josh Brolin) en ärrad luffare och prisjägare, en tuff revolverman som kan spåra vem som helst. Efter att ha överlevt döden har han hamnat med ena foten i den vanliga världen och en på "den andra sidan". I rollerna ser vi de Oscarnominerade skådespelarna Josh Brolin, John Malkovich och en av Hollywoods nu mest populära skådespelerskor, Megan Fox.
Jonah Hex kan ses på Headweb från den 22 oktober och tre veckor framåt till ett pris av 59 kr för 24-timmar. Filmen kommer lanseras Day and Date på DVD, Blu-ray, VOD och EST i januari, 2011. Se filmen här.Om Headweb:Headweb är en innovativ filmtjänst som erbjuder sina användare on-demand streaming av tusentals filmer på laglig väg. Tjänsten är användarvänlig och håller hög kvalitet på bild och ljud med ett snabbt växande utbud av film. Headweb fungerar i valfri webbläsare på PC, Mac, Linux och Playstation 3. Headweb samarbetar bland annat med Sony Pictures, Paramount Pictures, Warner Bros., SF, Sandrew Metronome, Nordisk Film, Nonstop Entertainment, Noble Entertainment, Scanbox och Pan Vision.Viasat Sverige

Se ”Jonah Hex” på Viasat OnDemand före filmen släpps som DVD

2010-10-21 14:44

”Jonah Hex” är den första filmen som kan ses på Viasat OnDemand innan den släpps som DVD. Viasat förhandlar nu med de stora amerikanska filmbolagen för att kunna erbjuda fler förpremiärer på web-tjänsten Viasat OnDemand.

Filmen ”Jonah Hex” har inte visats på svensk bio, och kommer ut på DVD först i januari. Men redan på fredag ger Viasat OnDemand tillgång till filmen på web-tjänsten Viasat OnDemand. Filmen handlar om Jonah Hex, en ärrad och tuff hjälte och prisjägare som har i uppgift av den amerikanska militären att stoppa en terrorist som planerar att iscensätta jordens undergång. Jonah Hex gestaltas av Josh Brolin, och John Malkovich ses i rollen som Quentin Turnbull.

Hittills har Viasat OnDemand erbjudit förhandsvisningar av kommande program från serier såsom Paradise Hotel, Svenska Hollywoodfruar och Vampire Diaries. I dessa fall är det möjligt att se nästa avsnitt innan det sänds i TV. Ambitionen är att framöver kunna erbjuda fler förhandsvisningar av både filmer och serier.
” Efterfrågan på att kunna se vad man vill när man vill är stor. Nu tar vi ett steg mot att erbjuda ännu mer tunga, aktuella filmer och vi är i full gång med att förhandla med de stora filmbolagen om fler titlar. De traditionella rättighetsfönstren såsom bio, dvd och hyrfilm krymper sakta men säkert och Jonah Hex är ett exempel på det” säger Hans Skarplöth, vd Viasat Sverige.

Filmen ”Jonah Hex” blir tillgänglig på webtjänsten Viasat OnDemand fredagen 22 oktober, för en kostnad av 49 kr. Man får då tillgång till filmen i 24 timmar.

Under november månad kan Viasat OnDemand erbjuda Sex & the City 2, som gick på svensk bio i somras, samt Toy Story 3, som hade svensk biopremiär i slutet av augusti. Allt som allt rymmer Viasat OnDemand drygt 2000 filmer, ett gäng serier, dokumentärer och barnprogram samt direktsänd sport såsom Premier League, Champions League, Formel1 med mera.

Vad är Viasat OnDemand?
Med Viasat OnDemand kan du välja att se vad du vill när du vill. Förutom förhandsvisningar av populära program hittar du Sveriges största Playkanaler, direktsänd sport och ett stort utbud av film, serier och dokumentärer – allt samlat på ett ställe. Tjänsten finns tillgänglig för alla på nätet på www.viasatondemand.se, i mobilen (iPhone/Android), i iPad och direkt i TVn för de som har en digitalbox från Viasat med Viasat OnDemand abonnemang.

Viasat Broadcasting är det största affärsområdet inom det internationella mediebolaget Modern Times Group MTG AB. Viasat Broadcasting är den största fri- och betal-TV-operatören i Skandinavien och Baltikum och driver även fri-TV-kanaler i Tjeckien, Ungern, Slovenien, Bulgarien, Makedonien och Ghana, betal-TV-kanaler i Central- & Östeuropa och i USA och en satellit-TV-plattform i Ukraina. MTGs TV-tillgångar når över 125 miljoner människor i 30 länder. MTG är även den största ägaren i Rysslands största oberoende TV-bolag CTC Media (Nasdaq: CTCM), och den största kommersiella radiooperatören i Norden och Baltikum. MTG är noterat på Nasdaq OMX Stockholm.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar