tisdag 19 oktober 2010

Gurkan blir filmstjärna

Procordia Food AB

Gurkan blir filmstjärna

2010-10-18 11:02
Ättiksgurka, saltgurka och Bostongurka®. Skördesäsongen är över och nu väntar gurkor i alla dess former på att ta plats i butikshyllorna. Men det är inte bara för gurkorna som dörrarna till fabriken öppnas. Nu slår vi också upp portarna för allmänheten i vår nya kortfilm där du kan följa gurkans väg från jord till bord.

Vad händer egentligen bakom portarna till Procordias gurkinläggningsfabrik i Eslöv? Samtidigt som burkarna från årets gurkskörd står i kö för att inta butikshyllorna så öppnar vi upp portarna till fabriken i vår nya kortfilm om gurkans väg från jord till bord. Där får du följa gurkan på dess resa från den sydsvenska myllan, genom fabriken för att slutligen hamna på leverpastejmackan.
- Vi tycker att det är viktigt att öka insynen i verksamheten och visa hur det går till när en råvara blir en färdig produkt, säger Cecilia Sjöholm, informationschef på Procordia.
Gurkan är en kär klassiker på Procordia eftersom det var just gurkinläggningar som Herbert Felix byggde sin verksamhet på när han startade fabriken i Eslöv 1939. Och så har det fortsatt. Varje år strömmar 9000 ton gurka in till vår fabrik i Eslöv. De sorteras och tvättas för att sedan hamna i burkar som hel ättiksgurka, skivad ättiksgurka, saltgurka och Bostongurka®. Totalt använder vi mer än 20 olika recept till våra inläggningar.
Se filmen här: http://www.youtube.com/watch?v=7rjbnJWZvoc

Gurkfakta:
5,4 miljoner gurkfrön såddes i våras.
120 hektar mark i Skåne, Blekinge och Småland tas i anspråk för Procordias gurkor.
5 procent av odlingen är ekologisk.
14 miljoner burkar med inlagd gurka av olika slag säljs i Sverige varje år – 10 miljoner av dessa kommer från Procordia Food.
Svenskarnas favorit är Önos Mor Annas Gurka.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar