onsdag 20 oktober 2010

Bio: Till havet

Foton copyright (c) Folkets Bio
Så här står det om TILL HAVET på hemsidan:
"Natan bor med sin mamma i Italien, men får åka och hälsa på sin pappa i det förtrollande vackra Banco Chinchorro i Mexikanska Golfen, ett av världens största korallrev. Far och son spelar sig själva när de tillsammans utforskar havet och naturen."
Varför citerar jag det här direkt från hemsidan istället för att skriva ihop något själv? Jo, därför att jag förvisso var fysiskt närvarande på Pedro González-Rubios mexikanska dokumentär. Men det var väl allt. Farsan i filmen har ett irriterande utseende; fult långt hår och jönsigt skägg. Pågen har mycket tandkött. Jag är fullkomligt ointresserad av vad de sysslade med. Jag engagerades inte det minsta. Jag uppskattade inte sättet filmen är gjord på. Jag satt i de 73 minuter filmen varar och funderade på annat. Som att jag faktiskt skulle hinna med att äta lunch innan nästa pressvisning. Eller olika sätt att döda halvnakna brudar på i ett manus jag jobbar på.
Jag avstår från att betygsätta det här. Är du intresserad av korallrev och tandkött, kan du gå och se filmen och sedan skriva ditt betyg på den streckade linjen här under._ _ __ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

(Biopremiär 22/10)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar