fredag 17 september 2010

Igår kände jag mig ung

Jag var på en tillställning igår. Rättare sagt: jag var på flera tillställningar, men jag skippar att rapportera om den första, eftersom det bara var mingel med media/reklamfolk.
Men efter detta första mingel bar det iväg till VIP-mingel på ett förlag. De hade nämligen releaseparty för boken "Raka rör". En bok om Kal P Dal.
Sällan har jag känt mig så ... ung.
Visst. Där fanns en hel del människor som var i min ålder eller yngre. I många fall var dock dessa yngre människor barn till de egentliga gästerna. De som var med under Kal P Dals storhetstid. Eller, ja, hans "storhetstid" var väl den korta period han var aktiv.
Jag skrev om Kal P Dal här på TOPPRAFFEL! för några månader sedan. Berättade om hans barnprogram på Lindvallens intern-TV. Jag såg det nyårsveckan 1984/85. En kort tid senare dog Kalle Pedal.
Han var född 1949. Således var många av VIP-minglarna 60+. Och rockers från Malmö. Eller Arlöv. Inte nog med att kvällens huvudperson varit död i 25 år. Det visade sig att halva bandet också dött, en så sent som i somras. Således återstod bara två originalmedlemmar.
Klockan åtta skulle vi allihop bege oss bort till KB för hyllningskonsert. Pedalens Pågar skulle framträda. Detta band består alltså av de överlevande medlemmarna och ett gäng nya förmågor.
Det var gratis inträde och kön sträckte sig längs hela fasaden och sedan runt hörnet och ytterligare en bra bit. Flera hundra meter. Tror jag. Tack och lov gick vi från VIP-minglet in personalingången.
Visst var väl konserten ... trevlig. Men oj, vad gubbigt det var. Det var alldeles för mycket Status Quo och liknande. Och det var alldeles, alldeles för många drängar i publiken. Sådana där som presenterar sig med att säga "Ja e en vanli malmepåg å ja gillar Kal P Dal" - som om det skulle ge ett mer positivt intryck. De utstrålar mest unikabox, en regnig eftermiddag i oktober, grovarbete och Tipsextra. Även om en del av Kal P Dals låtar är roliga, är det inte roligt med folk som vrålar "Spejla Johnny va gör du!"
Fast basisten Janne Knuda har onekligen utstrålning när han står på scen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar