måndag 6 september 2010

En gammal ungdomssynd...

De senaste åren har det hänt att det kommit fram folk till mig, till exempel på Bokmässan, och påpekat att det minsann var jag som skrev manus till den där teckningstävlingen i Spindelmannen för drygt tjugo år sedan. Gjorde jag? Njäää.. Det är inget jag har några minnen av.

Men idag mailade Jimmy Wallin över en måndagspresent. Beviset! Resultatet av tävlingen som publicerades i tidningen Svenska Serier.

Det är allvarligt talat inget vidare, varken mitt rudimentära manus och de klumpiga teckningarna. Usch! Jag undrar vad som hände med den segrande tecknaren och de andra som kämpade om vinsten.

Nåja. I give you:

GIGANTERNAS KAMP!


2 kommentarer:

Andreas sa...

Den här tävlingen minns jag, jag satt minsann och skissade på ett bidrag men kom inte många rutor in i serien innan jag insåg att det inte alls såg bra ut. Jag skulle kunna skylla på att jag var 12 år vid detta tillfälle, men ärligt talat tecknar jag inte bättre idag...

Man blir ju lite nyfiken på att se Jonny Nordlunds bidrag, och om redaktionen någonsin fick veta vem den namnlösa tjejen var... (och hur det gick till att man tappade bort hennes namn!)

Pidde Andersson sa...

Om det här var det vinnande bidraget, undrar jag verkligen hur övriga bidrag såg ut. Och jag undrar vad syftet med tävlingen var; om Semic verkligen försökte vaska fram en talang som kunde jobba med Fantomen och annat professionellt. Det var ju knappat en ny Kirby eller Romita de hittade...

Skicka en kommentar