torsdag 9 september 2010

DVD: Wrong Side of Town

WRONG SIDE OF TOWN (SF Video)

Åh, herrejävlar! Den här måste ni bara se! Ni kommer inte att tro era ögon - uselheten vet inga gränser!

De senaste åren har det dykt upp en hel del wrestlers som fått huvudrollen actionfilmer. THE MARINE med uppföljare, och en massa annat. Dessa wrestlers har oftast en sak gemensamt: de har absolut noll utstrålning och kan inte agera för fem öre. De fungerar kanske i brottningsringen när de vrålar ut sina hotelser och catch phraces inför fansen, men som skådisar suger de hästballe.

Många av dem ser ut som efterblivna neandertalbiffar. De är tjurnackade och har tätt sittande ögon, och de är så uppumpade att de har svårt att gå och röra sig som normalt folk.

Nu introduceras vi för den hittills absolut sämste actionhjälten bland dessa wrestlingstjärnor: RVD - Rob Van Dam. Han ser ut som en lilliput på steroider. Till och med ansiktet verkar uppumpat. Han har en frisyr som inte är av denna världen, den liknar en Davy Crocket-mössa som krympt i tvätten.

Faktum är att Rob Van Dam ser så jävla gnidd ut att han inte fått en framträdande roll på DVD-omslaget - istället har man fokuserat på en annan wrestler, Dave Bautista, som har en mindre roll i filmen. Rob Van Dam är killen som skymtar till höger på omslaget. Det här är det engelska omslaget, men det är identiskt med det svenska, som jag inte kunde hitta en bild på.

Filmen öppnar med att gangstern Seth (Jerry Katz) skäller ut en kille som hans mannar har fångat och bundit fast vid en stol som placerats vid kanten på en kaj. Vi förstår att Seth och hans mannar är folk man ska hålla sig borta från. De puttar sin fånge i plurret, och så följer något slags James Bond-influerade förtexter med en theme song - ibland dyker sångerskan upp i bild.

Rob Van Dam är Bobby Kalinowsky. Han bor med fru och tonårsdotter i en villa med pool. När Bobby Kalinowsky introduceras ska han såga av en trästock med motorsåg. Men motorsågen fastnar. Vad göra? Bobby Kalinowsky är en redig karl, så han slår av stocken med knytnäven.

Då börjar hans fru att tjoa. Dottern håller på att drunkna i poolen! Bobby Kalinowsky är en redig karl, så han dyker i och släpar upp dottern. Dottern börjar skratta, hon bara skojade. "You're grounded for a month!" säger fru Kalinowsky, men Bobby Kalinowsky tycker att det låter lite hårt.

Då kommer den nye grannen på besök. Han vill presentera sig och låna en hammare. Senare beger sig paret Kalinowsky ut med grannparet för att roa sig. De går på en nattklubb, där ägaren kommer fram och är jättetrevlig och ser till att kvällen är gratis för dem. Bra, va? Men nu tror ni förstås att ägaren är skum, och det är han. Det är nämligen ... Seth från prologen! Hu!

På Seths kontor sitter dennes lillebror och snortar kokain. Han ger sig på fru Kalinowsky som varit och bajsat, och han släpar in henne på kontoret för att våldta henne.

"Var är min fru?" skriker Bobby Kalinowsky, när han upptäcker att frugan är väck. Han letar upp henne. Seths lillebror drar kniv, men trillar och får kniven i bröstet. Han dör. Polisen tillkallas. Efter förhör släpps Kalinowskys och deras grannar. Men Seth är inte nöjd med detta. Han kontaktar allt avskum i Louisiana där filmen är inspelad, och de attackerar våra huvudpersoner med jämna mellanrum.

Detta avskum har grava problem att ta kål på sina offer. Inte nog med att Bobby Kalinowsky är en redig karl - självklart är han även före detta marinkårssoldat! Han slår ner alla busar. Skurkarna skjuter Bobby Kalinowsky i benet, men det bekommer honom inte. Han är ju en redig karl. Han bara haltar lite. Vid ett tillfälle känner han att han behöver lite hjälp. Han hälsar på sin gamle armépolare B.R. (omslagets Bautista). Han sitter på en strippklubb. Bredvid honom sitter en blondin som stolt vädrar lökarna. Pluspoäng. B.R. är skyldig Bobby Kalinowsky en tjänst - "I took a bullet for you!" - men B.R. vill hellre ha prispengarna på Bobby Kalinowskys huvud, så han kontaktar lite drägg han med.

Bobby Kalinowsky blir skjuten i axeln, men han bryr sig inte, han är ju en redig karl och före detta marinkårssoldat. Han går helt sonika hem och inne på badrummet plockar han ut kulan själv.

Då upptäcker han att tonårsdottern kidnappats av Seth! Nu tappar Bobby Kalinowsky tålamodet, så han plockar fram sin marinkårsutrustning han har undanstoppad i en vrå i hemmet. Han beväpnar sig som Arnold i COMMANDO, och eftersom det är mitt i natten tar han även på sig solglasögon.

Han letar upp Seth och dennes mannar och dödar alla. B.R. har ångrat sig, så han dyker också upp och hjälper till med dödandet.

Sedan är det slut.

Jösses.

Nu har jag visst redogjort för hela filmen av bara farten. Bra - nu slipper du se den.

WRONG SIDE OF TOWN är osannolikt dålig. Vi är ju vana vid att de mest slätstrukna, amerikanska direkt-på-DVD-actionfilmer är kompetent gjorda. David DeFalcos film fick mig att gapa. Det här är så inkompetent att det inte är sant. Faktum är att WRONG SIDE OF TOWN ser ut som en film av Tim Kincaid (!) - om nu Kincaid skulle haft aningen större budget än de han jobbade med på sin tid.

Inte nog med att handling, dialog och skådespeleri är under all kritik. Tekniskt sett är filmen exceptionellt klantig. Klippningen är fullkomligt bäng. Det känns som om samtliga scener är felklippta. Alla actionscener och slagsmål är illa koreograferade och iscensatta. Det ser inte klokt ut. Ibland ligger det rock och hip-hop på soundtracket för att det ska bli tufft. Fast musiken verkar inte riktigt passa ihop med bilderna.

Det här är otroligt! WRONG SIDE OF TOWN får THE MARINE 2 att framstå som årtiondets actionsnurra - och då hör det till saken att jag inte minns ett skit av THE MARINE 2.

Jag skrattade hejdlöst åt Bobby Kalinowskys äventyr. Herregud, det är ju rena komedin!

Här är filmens trailer. Den egentliga filmen ser inte alls så här bra ut, den är inte alls klippt på det här sättet. Snacka om missvisande!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar