lördag 21 augusti 2010

Sator rör på sig igen - i ett oväntat sammanhang...

This just in...


Spendrups Bryggeri AB

Norrlands Guld släpper ny reklamfilm i samarbete med Sator

2010-08-20 08:46
Norrlands Guld har vuxit till att bli ett av Sveriges främsta och mest älskade ölvarumärken.
Reklamen kretsar kring Anders, hans kompisgäng och deras stunder i Baren. Den nya filmen –
med en exklusiv nyinspelad version av Sators superhit ”I wanna go home” som soundtrack – är en film om vardag och uppbrott, om att sluta göra sig till och istället vara sig själv för en stund. Filmen är också en debut för Sators musik i reklamsammanhang.
– Både Norrlands Guld och Sator har många trogna anhängare. Vi hoppas att de gillar både filmen och den nyinspelade låten, säger Erik Jarnsjö, marknadschef för öl på Spendrups. För oss kändes låten perfekt att bygga en typisk Norrlands Guld-film kring. Texten och stämningen i låten är en bra dramatisering av vårt 15-åriga reklamtema – ”När du vill vara dig själv för en stund”.

Tillsammans har Apans planet och Peacock tagit fram en reklamidé till låttexten där man fokuserar på hur skönt och kul livet är om inte en massa trams och onaturlig statusjakt tränger sig på.

Sator, som aldrig tidigare gett tillåtelse till att använda deras musik i reklamsammanhang, tände på idén.

– Det är lustigt för när vi hade snackat om vilka varumärken vi skulle kunna tänka oss att samarbeta med så var Norrlands Guld ett av det första som dök upp. Sator som band känner att vi passar in och kan stå för stämningen kring Norrlands Guld – det finns helt enkelt stora likheter mellan produkten Norrlands Guld och Sators ställning som ett klassikt svenskt rockband. När de sen ringde och frågade om vi kunde göra något tillsammans tog det inte lång tid att bestämma sig, säger Chips Kiesbye, sångare och gitarrist i Sator. En extra bonus var att vi även fick vara med i reklamfilmen och inte bara bidra med den nyinspelade låten.
Filmen har premiärvisning på måndag kväll (23/8). Den kommer bland annat att rulla i TV3, TV6 och Kanal 5 under hösten och vintern.

Byrå: Apans Planet  Peacock.
Projektledare: Stefan Öström.
Kreatörer: Peter Fjäll, Jon Rönström, Emil Oldberg.

Produktionsbolag: Stiller Studios.
Producent: Jenny Serneholt.
Regissör: Walther Söderlund.
Spendrups grundades 1897. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spendrups Vin, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri. Vi är även delägare i Bergstrands Kafferosteri. Från början var vi ett bryggeri, idag är vi ett dryckesföretag med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups, Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Pago, El Coto, Gallo, Bergstrands kaffe m.fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende dryckesföretag som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 1100 medarbetare och omsätter ca 3 MDR. www.spendrups.se
Spendrups grundades 1897. Från början var vi ett bryggeri, idag är vi ett dryckesföretag med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups, Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Pago, El Coto, Gallo, Bergstrands kaffe m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende dryckesföretag som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 1100 medarbetare och omsätter ca 3 MDR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spendrups Vin, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri. www.spendrups.se

0 kommentarer:

Skicka en kommentar