torsdag 12 augusti 2010

Lasse Hallström tradar vidare

LAXFISKE I JEMEN? Vad är det för jävla titel? Det låter som ett långfilmslångt avsnitt av VISST NAPPAR DET. Eller en VHS-kassett man kunde beställa på postorder från Fritidsfiskaren på 80-talet.
Inspelningsstart för Lasse Hallströms LAXFISKE I JEMEN

Nu startar inspelningen av Lasse Hallströms nya romantiska film – LAXFISKE I JEMEN.
I huvudrollerna återfinns Ewan McGregor ("The Ghost Writer"), Emily Blunt ("Djävulen
bär Prada") och Kristin Scott Thomas ("Nowhere Boy"). Filmen spelas in under nio veckor i London, Skottland och Marocko.

LAXFISKE I JEMEN bygger på Paul Tordays kritikerhyllade och bästsäljande bok, som finns utgiven i Sverige med samma titel. För manus svarar Simon Beaufoy, som belönades med en Golden Globe-statyett för manuset till "Slumdog Millionaire". Producent är Paul Webster.

LAXFISKE I JEMEN handlar om vetenskapsmannen Alfred Jones (Ewan McGregor), som av en flugfiskebesatt shejk (Amr Waked) får den till synes omöjliga uppgiften att plantera in lax i Jemens tidvis uttorkade flodbäddar. Den brittiska regeringen är desperat intresserad av att något positivt ska hända i regionen och premiärministerns rysliga taleskvinna Patricia Maxwell (Kristin Scott Thomas) nappar snart på idén om laxfisket och utser Alfred till ansvarig för projektet. Alfred själv låter sig till sist övertygas av den karismatiske shejken – och han börjar även intressera sig för shejkens representant Harriet (Emily Blunt). Han bestämmer sig för att bortse från sin djupt rotade cynism och antar shejkens utmaning, en utmaning som kommer att förändra hela hans tillvaro.

Lasse Hallström var senast aktuell med publikframgången "Dear John", som intog förstaplatsen på den amerikanska biotoppen vid premiären i februari 2010.

LAXFISKE I JEMEN planeras ha svensk biopremiär under senhösten 2011.
Distribution Svensk Filmindustri.www.sffilm.se

0 kommentarer:

Skicka en kommentar