måndag 12 juli 2010

Sommarens chock: Harvey Pekar död!

En av mina trogna läsare tipsade mig nyss om att serieförfattaren Harvey Pekar avlidit, 70 år gammal, något Aftonbladet.se rapporterar om.
Helvete också!
Jag är ju ledamot av Svenska Serieakademin och Pekar tillhör de jag alltid nominerar till Adamsonpriset. Nominera...de.
Jag tycker att det är synd att väldigt många berömda, betydande serieskapare hunnit dö utan att få Adamson. Skräckexemplet är väl Hugo Pratt. Därför ville jag tilldela Pekar statyetten - och självklart för att jag tillhör han fans, förstås.
Men, men. Nu blev det inte så.
Pekar hade ju även äran att bli huvudperson i en fullkomligt fantastisk film. Därför bör hans minne hyllas med en titt på filmen, läsning av ett par av hans serier, och intag av en bit budapeststubbe. Med kaffegök.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar