söndag 25 juli 2010

Halldoff död

Fan, jag hade helt missat att Janne Halldoff gått och dött. Jag läste om det alldeles nyss i Kalle Linds blogg En man med ett skägg.
Någon gång i slutet av 1990-talet attackerades jag av Sveriges Radios Gunnar Bohlin med en mikrofon i högsta hugg. "Om jag säger Janne Halldoff, vad säger du då?" undrade han. Jag svarade med att citera - och imitera - Ernst-Hugo Järegård ur Halldoffs CHEZ NOUS. Jag minns inte exakt nu, men Järegård äger en sexklubb i filmen och pratar om att det ur högtalarna strömmar Segovia.
Jag såg en hel del Halldoff på den tiden. Jag såg nog hela hans produktion, förresten. Han var rätt ojämn. Ibland jättebra. Ibland totalt jävla osebar (som STENANSIKTET med Ted Gärdestad). Men alltid intressant.
Som barn såg jag FIRMAFESTEN på TV. Det torde ha varit i slutet av 70-talet. Dagen efter berättade jag för min moster att jag sett den, varpå hon frågade "Får du se på sådana porrfilmer?". Det dröjde två decennier innan jag lyckades se om FIRMAFESTEN. Det enda jag kom ihåg från TV-visningen var sexscenerna. Och att Lasse Berghagen medverkade.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar