tisdag 6 juli 2010

Finns det inga gränser

Jag förde nyligen en intressant diskussion med en fransyska som hävdar att hon aldrig skulle stå ut med att bo i Sverige, hon hade blivit galen av att bo i ett land där allting ska vara superjämlikt. Hon tycker att det minsta hon som kvinna kan begära är att män håller upp dörren för henne! Uppenbarligen sprids en bild av Sverige som världens tråkigaste land, befolkat av fula kvinnor och mjäkiga män. Fransyskan försåg mig med några "horror stories" som hennes kompisar som varit i Sverige berättat.
För några veckor sedan kunde man i svensk press läsa att regeringen och fru Adehlson beslutat sig för att dela ut någon miljon i stöd till kvinnliga filmregissörer.
Allvarligt talat: vore det inte bättre att spendera de här pengarna på att producera bra svenska filmer? Kvalitet har ju för fan inget med könstillhörighet att göra. En pissig svensk film ingen vill se lockar inte fler besökare bara för att den är gjord av en kvinna. "Det ska inte vara bra, det ska vara jämlikt." Att det nog inte finns så många kvinnor som faktiskt vill göra film hör också hit ...
... Däremot borde det införas ett stöd för manliga, medelålders serietecknare, en av de mest förbisedda, undanskuffade grupperna i det svenska samhället.
Och varför skriver jag nu detta? Jag som helst vill hålla den här bloggen så opolitisk som möjligt. Jo, jag fick nyss nedanstående pressrelease från vad som verkar vara en reklambyrå. Det står att jag fått utskicket då jag tidigare haft något med dem att göra, men jag kan absolut inte komma på vad.
I vilket fall måste det här nog vara det mest vansinniga någon hittat på i den här frågan. Sådana här idéer får mig att vilja sätta mig på Rivieran med en grogg i handen och vara så jävla sexistisk att jag förolämpar mig själv.
Så här lyder pressreleasen:

Två av oss som äger Studio Total är män. I Sverige tjänar män i genomsnitt 20% mer än kvinnor för samma arbete. På tre år (så länge vi haft Studio Total) har vi tjänat etthundratusen kronor mer än en kvinna.

Varje år kostar denna diskriminering samhället minst 70 miljarder kronor. Det är enligt oss det mest ignorerade samhällsproblemet.

Hur VISAR vilket slöseri detta är?
Idag eldar vi tillsammans med F! och Gudrun Schyman upp 100 000 av våra sparpengar. Vi tänkte köpa en motorbåt, men ångrade oss. Det är pengar vi ändå inte skulle haft om vi inte var män.

Vi fattar om folk blir förbannade. Varför inte ge pengarna till de tusentals mammor som inte har råd att köpa en glass åt sina barn i sommar? Men så mycket pengar har inte vi. Tyvärr. Dessutom handlar det inte om välgörenhet. Det handlar om rättvisa. Om att förändra samhället.

Studio Total tycker att ALLA partier gör ett fantastiskt jobb när det gäller det mesta. Men om det finns en röst som måste höras tills kvinnor har lika villkor är det F!:s.

Studio Total, Visby
Tomas Mazetti och Per Eriksson, Hanna Lina Frey, Gudrun Hauksdottir


Update: Nu har jag sett bilderna på när Gudrun Skymfman eldar upp 100 000 kronor i en grill. Hon gör det på riktigt. Fy fan. Snacka om att spotta fattiga - och svenska folket - i ansiktet. Förhoppningsvis slog hon spiken i kistan för Feministisk !dioti.
Hörru Gudrun, har du sett en film som heter DEN ENFALDIGE MÖRDAREN? Gör det! I den finns en scen där Nisse Ahlrot efter mycket möda och besvär överlämnar en skuld till den onde Hasse Alfredson, som ögonblickligen eldar upp sedlarna.

4 kommentarer:

Repoman sa...

Etiketten "Idioti" förklarar ju det där rätt bra.

Spiring sa...

Hmm. Det verkar som att Studio Total ägs av två män och två kvinnor (eller ägs av två män, med två kvinnor som anställda). De två männen har alltså sett till att ge sig själva så pass mycket högre lön än de två kvinnorna att de på tre år tjänat 100000 mer för samma arbetsinsats. Då infinner sig två frågor:

1. Varför vill man få det till att det är ett samhällsproblem? Det verkar ju vara ett internt lönesättningsproblem på Studio Total. Två av ägarna tar ut högre lön med motiveringen att de är män.

2. Varför sänker de två männen inte sina löner? Det är ju trots allt de själva som äger byrån.

Det sägs ju ibland att all reklam är bra reklam, men jag vore nog tveksam till att anlita en så sexistisk reklambyrå som Studio Total i framtiden.

Pidde Andersson sa...

Det vore ju ännu bättre om de höjde sina kvinnliga anställdas löner.
Jag läste en intervju med Studio Anal-killarna i dagens Skånska Dagbladet (det var kanske en TT-grej) och de hade lite svårt att motivera tilltaget. Dessutom säger de att de inte har 100% koll på vad F! står för.

Micke sa...

SDS hade ju den bästa kommentaren: Nu har Gudrun bevisat att männen tjänar pengarna och kvinnorna bränner dem.

Skicka en kommentar