lördag 24 juli 2010

DVD: Deadly Impact

DEADLY IMPACT (Twentieth Century Fox)
Robert Kurtzman var en gång i tiden K:et in make up-effekttrion KNB (de överiga heter Nicotero och Berger). Sedan ett tiotal år tillbaka händer det att Kurtzman även regisserar, och då förväntar man sig förstås något som innehåller massor av, just det, make up-effekter.
Därför blev jag lite förvånad när jag såg den här thrillern av standardsnitt. DEADLY IMPACT - det låter som en martial arts-rulle. Men det är det inte.
Filmen öppnar märkligt trist med att en polis håller på att klä en julgran och hans kollega Tom Armstrong (Sean Patrick Flanery; TV:s Young Indiana Jones, och en kille som mest ser ut som Michael J Fox) kommer in. Den vissnaste öppning jag sett på länge, ingen tuff etableringsbild eller några finesser.
Då piper Toms personsökare och de måste genast ut på uppdrag - Toms ärkefiende The Lion har slagit till igen. The Lion är en tosing som spränger saker i luften och ingen vet vem han är. När nu DEADLY IMPACTS prolog fortsätter blir det plötsligt väldigt bra, oväntat svettigt.
Poliserna och en bombpatrull anländer nämligen till ett hus i vars källare Toms fru är fastbunden vid en pelare. Hela kåken är full med C-4. Fäst vid frugans bröst finns en anordning som desarmerar de tidsinställda bomberna. Det är bara det att enda sättet att desarmera bomberna, är att skjuta ett skott genom anordningen och därmed även genom frugan. Om detta inte görs, kommer hela kvarteret att sprängas i luften. Toms val är att antingen döda sin fru, eller låta flera dussin människor - inklusive frugan - dö.
Åtta år efter att ha skjutit ihjäl sin fru, sitter Tom i Mexiko och super, när en raffig dam från FBI letar upp honom. FBI behöver hans hjälp - The Lion är tillbaka. Tom låter sig övertalas och åker hem till Albuquerque, New Mexico.
...Och därefter rullar det på som ett avsnitt av en TV-deckare. Vilket detta på sätt och vis är - filmen är producerad av MGM Television, men innehåller blod och svordomar.
The Lion spelas av Joe Pantoliano, och han är bra, som han brukar vara. Härligt galen och säger saker som "Saving your wife is not an option". I en scen har han tagit sig in i Toms hem och medan han går runt där, passar han på att pissa i en guldfiskskål. Fantastiskt!
DEADLY IMPACT är en okej liten film. Efter inledningen hoppades jag att den skulle vara bättre än den var, men det är ingen plåga att titta på filmen. Mitt betyg är lite luddigt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar