söndag 18 juli 2010

Den franska versionen av Stjärnornas Krig

På flera sätt var hela grejen med STJÄRNORNAS KRIG mycket bättre och trevligare innan RYMDIMPERIET SLÅR TILLBAKA hade premiär. När det bara fanns en film om Luke Skywalker och Darth Vader. En film jag självklart var besatt av som barn. Jag kunde bli alldeles svettig bara jag såg en skymt av en obskyr STJÄRNORNAS KRIG-pryl eller -bild, i synnerhet under resor utomlands.
STJÄRNORNAS KRIG innebar inga krångligheter. De åkte till Dödsstärnan och befriade prinsessan. Sedan åkte de tillbaka till Dödsstjärnan och sprängde den i luften. Det var tjoflöjt och heroiskt. Sedan kom RYMDIMPERIET och då skulle allt bli mörkare och mer invecklat, och med JEDINS ÅTERKOMST - som jag aldrig riktigt gillade - blev det Mupparna över det hela. Och den där nya trilogin ska vi inte prata om, en massa politiska intriger och konstiga namn. Vem bad om det? Det är ju vilda västern i rymden vi - åtminstone jag - vill ha. Luke Skywalker och Han Solo mot Dart Vader.
Sedan har vi förstås den här franska versionen av STJÄRNORNAS KRIG.
Tja, vad ska jag säga... Allvarligt talat: är inte det här jävligt...

...bögigt?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar