måndag 26 juli 2010

Champagnepartiet...?!

Nedanstående pressrelease dök upp idag. Öh. Va?
Det har kanske skrivits och pratats mycket om de här på sistone, vad vet jag, men jag har inte hört talas om dem förr.
Väldigt illa valt namn - men det känns som om delar av programmet kunde vara skrivet av mig. Annat skriver jag inte under på.
TOPPRAFFEL! är en hyfsat opolitisk blogg. Men ändå. Att ange "större presstöd för mindre tidningar" redan som andra punkt bland de viktigaste frågorna är ju unikt. Men varför ska kollektivtrafiken vara fri enbart i stor-Stockholm? Jag har slutat åka buss i Malmö eftersom det är löjligt dyrt; när jag flyttade hit lade jag flera hundra kronor i veckan på bussfärder, innan jag insåg att jag lika gärna kan promenera.
Inte ett ord om flyktingpolitik och sådant.
Synd att jag inte är så förtjust i champagne. Det vore bättre med gratis whisky på kvällarna.
Men allvarligt talat. Vem fan röstar på ett parti som heter Champagnepartiet?
Här är pressreleasen:


Champagnepartiet på väg in i riksdagen

2010-07-26 00:58
Champagnepartiet på väg in i riksdagen
Champagnepartiet tar nu upp kampen på allvar om ett ekonomiskt friskare Sverige i fyra år framåt. Ett Sverige som jag och många med mig vill leva i ett bra tag till även om vårt partinamn klingar lite skumpigt är vi definitivt inget överklassparti, tvärtom. Med vår framfart och kaliber kommer vi att kunna tala till punkt i media under valrörelsen och visa att vi är ett seriöst parti att räkna med på valdagen säger Peter von Walden.
Vi känner att det är dags för Sverige att öppna portarna till ett framtidsparti som slåss för dom svaga i samhället, som vill göra sin röst hörd och alla dom som vill kunna dricka champagne men inte har råd. Partiets 12 viktigaste frågor!

1. Lägre skatter för låginkomsttagare
2. Större presstöd för mindre tidningar
3. Sänkt restaurangmoms
4. Skatterabatter till unga företagare
5. Bort med revisorer för småföretagare
6. Höjda bensin-/utsläppsavgifter
7. Höjda skatter på biltullar
8. Inga STÖD-pengar till vissa statliga företag som går dåligt
9. Fri kollektivtrafik i Stor-Sthlmsområdet
10. Fritt att deklarera inkomster under 55.000 SEK
11. Förenkla alla skatteregler
12. Fri Champagne mellan 22-02 på samtliga krogar
Champagnepartiet kommer inte bara vara de roligaste partiet i valrörelsen utan kommer även att bjuda alla på champagne under hela valkampanjsturnén, fortsätter Peter von Walden.
Med våra 9.2 % från Demoskop senaste mätning ger det oss en klar bild på vart vi är på väg, nämligen in i riksdagen med stormsteg säger en nöjd partiordförande Peter von Walden
Välkommen till Champagnepartiet
Peter von Walden
Partiordförande
0763088022
http://www.facebook.com/#%21/group.php?gid=113408118697507&ref=ts

Champagnepartiet är partiet som är mer än ett vanligt parti. Vi är en mix av de bästa tänkbara i alla färger.

6 kommentarer:

Åke Forsmark sa...

Hade det varit "fri kollektiv-trafik i stor-Stockholm och lill-Malmö, hade du stött dem då? Och vad är det för fel på Cava?

Pidde Andersson sa...

Om deras partiprogram enbart innehållit två punkter; gratis kollektivtrafik i Malmö och gratis whisky - DÅ hade jag stött dem.
Det är väl inget fel på champagne och mousserande. Men det finns så mycket annat som är godare. I princip dricker jag bara mousserande när det serveras gratis - vilket ju händer på festivaler och grejor.
En gång drack jag en hel flaska mousserande innan jag skulle intervjua en kändis inför publik. Jag trodde inte man kunde bli full på skumpa. Jag är ju KARL!

Peter von Walden sa...

visst! kan hålla med om att namnet inte kanske tilltalar en bred publik, men efter några debatter i media kommer ALLA att ändra uppfattning om oss och vår politik!

...lite längre ner skriver en bra sak! att i princip dricker du bara mousserande när det serveras gratis. PERFEKT!!! eftersom det är punkt 12 i vårt program. Gratis skumpa mellan 22-02 på ALLA krogar även i Malmö och sen kan jag hålla med om att de är lite snålt att bara ha fri kollektivtrafik i Stockholm.
Jag ändrar det och kastar in till hela Sverige...och gällande flyktingpolitiken är vi inom partiet helt överrens med både centerns och KD´s linje.

Pidde Andersson sa...

Nämen!
Tack för kommentarer, herr partiledare! Gudrun Schyman hörde aldrig av sig när jag skrev om hennes pengabrasa...

Peter von Walden sa...

Haha tack själv för ett trevligt inlägg
Ja undrar bara vem som tog hand om all aska med trådar värda 100 tusen!!! vart tog dom vägen....förmodligen tillbaka till sponsorerna på PR byrån som genomförde själva idén om att bränna pengar...

Pidde Andersson sa...

De pengarna fick jag för att trycka upp den här affischen:
http://toppraffel.blogspot.com/2010/07/arets-svenska-skrackfilm.html

Skicka en kommentar