lördag 12 juni 2010

"Vill du byta din drink mot min öl?"

Igår kväll hamnade jag på en liten tillställning på Brogatan. Nej, vi stod inte ute på en gata - Brogatan är en pub. Och i vanlig ordning gällde drinkbiljetter. Fast den här gången var arrangörerna ovanligt gentila och kom fram och delade ut nya biljetter ibland.
Av någon anledning var kvällens tema Frankrike. De hade en fransk DJ som spelade hyfsat cool fransk dansmusik. Och det bjöds på vad jag gissar var en fransk drink baserad på en fransk läsksort. Förvisso var drinken rätt söt, men den läskade. Efter drinkarna gällde Kronenbourg. En iskall Kronenbourg kan funka bra en stekhet dag på Rivieran. En inte alltför iskall Kronenbourg en småregnig kväll på en krog i Malmö är ingen större höjdare, ölen är ganska smaklös.
När jag stod i baren och hade druckit knappt halva min andra drink, kom det fram en luiten tösabit och frågade om jag ville byta ut min drink mot hennes ölflaska, som hon inte druckit alls av. Lustig fråga, men jag gick med på det.
En stund senare såg jag tjejen gå omkring med ett fullt drinkglas. Hon lyckades nämligen få folk att fylla på hennes (mitt) glas med överblivna drinkslattar.
Som vanligt noterade jag en massa konstigheter, det gör jag alltid när jag höjer medelålden ute i Malmös nöjesvimmel. Varför har alla snygga tjejer (snygga tjejer fanns det gott om) skitfula och felklippta pojkvänner? Hur kan man få för sig att gå på krogen med en ryggsäck på ryggen? Eller bära ryggsäck rent allmänt?
Och hur kan man få för sig att gå på krogen med en skateboard under armen?
Vidare undrar jag över alla dessa unga killar med misslyckade frisyrer som står i små grupper, och plötsligt bara tjuter ut något. YIIII-HAAAAA!!! Helst ska de även slå ut med armarna. Högljudda människor är det värsta jag vet.

Idag var jag på vernissage. En av konstnärerna; en gammal tant, hade bland annat ställt ut en härligt amatörmässig oljemålning som mäter ungefär 25X20 cm. Jag kämpade för att inte bryta ihop av skratt.
Det var ett porträtt av...

...Henning Mankell.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar