onsdag 16 juni 2010

Tillåten från tre år!

Senast jag scannade tidningshyllorna på Pressbyrån, hittade jag en tidning som heter PC för Alla: Tips & Tricks! Jag köpte den inte, men noterade att man får en DVD på köpet. Denna skiva innehåller en fruktansvärd massa texter från gamla nummer av PC för Alla (om det nu inte var alla tips och tricks de kört).
Jag noterade även en liten finstilt text längst ner på DVD-omslaget. Det står att filmen granskats av Statens Filmgranskningsbyrå i Finland. Då undrar man ju genast varför den granskats i Finland av alla ställen.
Vad som är ännu märkligare är at finnarna gett skivan åldersgränsen Från tre år och uppåt. Nu har jag svårt att tänka mig att treåringar har något att hämta i PC för Alla. Eller ens tioåringar. Men hur kom de fram till just tre år? Och vad är det som är olämpligt för ett- och tvååringar? Är det Fredrik Agren som kan verka skrämmande?
1970-talet: klipp eller förbjud allt med Clint Eastwood.
1980-talet: klipp eller förbjud allt med Charles Bronson.
2010-talet: var försiktiga med Fredrik Agren.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar