torsdag 10 juni 2010

Glitter och glamour: Galapremiär i Malmö

Tidigare i kväll var jag minsann på galapremiär här i Malmö. Det var Othman Karims FÖR KÄRLEKEN som premiärvisades för noblessen; egentlig premiär får filmen inte förrän den nionde juli.
Nu tänker ni förstås att, oj oj oj, då har det varit champagne och snittar i långa banor!
Nädå.
Tvärtom.
Man hade placerat några ballonger precis vid dörren till salongen, men ville man ha något att äta och dricka, fick man allt ha det med sig själv.
Othman Karim har tidigare gjort filmen OM SARA, som jag inte har sett, och den här gången har han vräkt på med skådisar: Peter Gardiner, Tuva Nuvotny, Stefan Sauk, Ulf Brunnberg, Regina Lund - och Meta Velander och Pierre Lindstedt, minsann! Och filmens stora namn är ... Danny Glover från DÖDLIGT VAPEN!
Av alla dessa stjärnor kunde bara en närvara på galavisningen: Ulf Brunnberg. Han var tjock och glad!
Och varför hade då denna film urpremiär i Malmö? Jo, därför att den är inspelad här.
Jag återkommer med en recension av filmen lite närmare dess premiärdatum, men jag kan väl säga som så, att det kändes surrealistiskt att se Danny Glover - Roger Murtaugh, för helvete! - gå omkring på Möllan och Stortorget, dragande på en kabinväska. Han har även en lång scen tillsammans med Lindstedt. Den har egentligen ingenting med handlingen att göra, men är ändå bättre än resten av filmen.
Sedan är det ju alltid roligt när folk åker bil och buss genom hela Malmö mellan platser som i realiteten ligger ett dussintal meter ifrån varandra. Precis som förtexterna till LIGGA I LUND, där en av huvudpersonerna cyklar genom halva Lund för att förflytta sig ett par kvarter.
Carolina Gynning dyker visst upp som sig själv i filmen, vilket jag missade. Dock är hennes namn felstavat i eftertexterna! Det står "Garolina Gynning"...

4 kommentarer:

Johnny Månsson sa...

Träffsäkert och bra beskrivet..-)

Cyril Tönisberg sa...

Jag spelade reporter/fotograf i en scen, undrar om den fanns kvar... Du såg inte mitt namn i eftertexterna?

Pidde Andersson sa...

Inte vad jag minns, men jag läste inte sådär jättenoga - även om eftertexterna var utdragna mer stora mellanrum mellan namnen. Hade jag vetat att du var med, hade jag tittat noggrannare. Det förekommer reportrar i ett par scener i början, men jag tittade inte på dem.
Men tänk att du är med i samma film som ... Pierre Lindstedt!

Cyril Tönisberg sa...

Ja, det är stort. Men jag har med min vanliga tur väl blivit bortklippt.

Skicka en kommentar