lördag 12 juni 2010

DVD: Summer's Blood

SUMMER'S BLOOD (Pan Vision)
Avdelningen för Galna Familjen: Jajamen, återigen dags för en film i en av TOPPRAFFEL!s favoritgenrer, den om galna familjer! Sådana filmer kan man aldrig få för många av, även om långt ifrån alla är bra.
Den här gången är det gamle, fine kanadensiske producenten Pierre David som har varit framme med ett epos inspelat i Ottawa. Okej, David har fått sig en törn på sistone; han kom ihop sig med Ruggero Deodato angående den senares uppföljare till CANNIBAL HOLOCAUST; Deodato har inga vackra saker att säga om David.
Nåja. SUMMER'S BLOOD är regisserad av Lee Demarbre. Summer (Ashley Greene, enda ljuspunkten i TWILIGHT-filmerna) är en ung tösabit på driven, av allt att döma sökande efter den far hon aldrig hade. Hon beter sig väl lite märkligt och när hon anländer till en liten håla och försöker snatta i en butik, blir hon påkommen. Hon jagas av en väktare, men räddas oväntat av en viss Tom Hoxey (Peter Mooney), en ung kille som tar med Summer på krogen, innan de går hem till honom - "Are you gonna take me upstairs and fuck me?" säger den inte så finkänsliga Summer, så det gör han. Fast Summer tycker att det är lite fånigt att Tom bor i ett stort hus tillsammans med sin morsa Gaia (Barbara Niven).
Värre kommer det att bli. När Summer nästa morgon försöker smyga ut utan att säga hej, stoppas hon av Tom - och plötsligt kommer Gaia och klubbar ner henne bakifrån. Summer vaknar upp fastbunden i källaren. Bredvid henne finns en annan fängslad tjej i rätt dåligt skick. Av en tredje tjej återstör bara en dödskalle.
Ni förstår, Tom är en tokfrans! Han samlar på tjejer som han förvarar i sin "trädgård". Gaia är väl inte överförtjust i det hela, men hon låter Tom hållas. Hon har förresten ett incestuöst förhållande med Tom.
Fadern till den andra fängslade tjejen muckar från kåken och konstaterar att hans bostad är tom, dottern är borta - så han börjar söka efter henne. Gaia oroas av detta, men Tom verkar inte bry sig. Han börjar bli kär i Summer och låter henne ibland äta middag med familjen uppe i köket.
Så får Tom för sig att ringa sin farsa Gant (Stephen McHattie), en karl som sällan tittar till sin familj. Gant vill gärna träffa sonens nya kap, så han kommer hem. Han visar sig vara en rå sälle som inte drar sig för att misshandla och mörda. Nu försöker Galna Familjen Hoxey uppfostra Summer så att hon kan leva med dem som deras dotter.
SUMMER'S BLOOD är en hyfsad rysare, men absolut inget speciellt. Handlingen är rätt intressant och skådisarna är över förväntan bra. Stephen McHattie är en höjdarsnubbe. Men tekniskt är filmen rudimentär; den lyfter aldrig och blir aldrig spännande, vilket medför att den tenderar att bli aningen seg, trots att den bara varar en och en halv timme. Se den om den visas på TV någon gång i framtiden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Ursäkta att jag kladdar ner kommentarsfältet med sådant här, men fann ingen bättre kontaktmetod.

Du tycks vara den svenske webbskribent med filmsmak närmast min egen. Undrar om du vill vara med på ett länkutbyte? Har, under rubriken "Arkiv B", börjat inkorporera recensioner av gammal b-film i mitt radioprogram, tillika BLÅGG, Magma. Inte många ännu, men inslaget är helt nystartat.

http://www.radiomagma.org/

Pidde Andersson sa...

Sure, jag stoppade in en länk till dig i spalten här till höger... Efter att ha kollat upp Magma, förstås. Men - där fanns ju inga Magmaporrfilmer av Moli!!!

Skicka en kommentar