måndag 21 juni 2010

DVD: Infestation

INFESTATION (Atlantic Film)
Jösses! Var kom den här filmen från? INFESTATION... Jag förväntade mig en superlågbudgetfilm. Kanske något i stil med det som The Asylum producerar. Och jag förväntade mig absolut ingenting alls vad gäller innehåll och underhållningsvärde.
Döm om min förvåning när det här visade sig vara den mest underhållande film jag sett på DVD på väldigt, väldigt länge.
Handlingen är enkel: Cooper (Christopher Marquette) anländer sent till sitt jobb som han hatar och genast blir han inkallad till chefen. Hon tänker ge honom sparken, eftersom han missköter sig och är otrevlig mot kunderna.
Plötsligt hörs ett ljud och de två svimmar.
När Cooper vaknar upp på kontoret måste han slita sig ut ur en kokong. Han letar upp sin chef och befriar henne också. Det första man gör efter att ha befriats är förresten att spy vitt klegg.
Då dyker orsaken till kokongerna upp - ett slags en och en halv meter lång, flygande insekt. Den brottas med Cooper, som lyckas bekämpa den. Då konstaterar Cooper och hans chef att nästan hela stan är täckt av insektsväv. Först befrias chefens söta dotter Sara (Brooke Nevin).
Ett kort hopp i tiden, och vi har en liten grupp överlevare som måste försöka bekämpa - eller bara överleva - jättesvärmen insekter, som ibland attackerar, griper tag i och flyger bort med folk.
För att göra det ännu värre förvandlas de som blir stuckna av insekterna till något slags människoinsekter; långa ben skjuter ut ur deras kroppar och de blir onda, människoätande monster.
Cooper och hans gäng tar sig hem till Coopers farsa, och minsann om han inte spelas av Ray Wise - just det, Leland Palmer från TWIN PEAKS! Han är fantastisk i rollen som stridis och besserwisser.
Kyle Rankins INFESTATION känns ungefär som om Sam Raimi skulle göra en splatterkomedi om jätteinsekter. Christopher Marquette ser till och med ut som en ung Sam Raimi. Det är glatt humör och fett ös mest hela tiden, och även om budgeten säkert inte var speciellt hög, är filmen bättre än förväntat rent tekniskt, och effekterna är kul. Det är Mel Gibsons Icon som ligger bakom filmen.
Fyra dvärgar är kanske ett överbetyg. Ibland görs det märkliga hopp i handlingen, som om det saknas scener, och slutet är allt annat än tillfredställande.
...Men fram tills dess är INFESTATION (som även innehåller naket) hur kul som helst. Jag gillade att det aldrig förklaras var insekterna kommer från och varför de anfaller.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar