söndag 2 maj 2010

Thor!

För snart tjugo år sedan gästade Stan Lee Bokmässan i Göteborg. Där visade han en trailer för en kommande långfilm om Spindelmannen. Den skulle regisseras av James Cameron och trailern bestod bara av tecknade bilder på Spindeln och en speakerröst som påtalade hur fantastiskt bra Cameron är. "Whatta great promotion for James Cameron, huh?" kommenterade Lee trailern.
Lee pratade även om att en av hans favoritfigurer är Thor och sa att han gärna ville se en film om åskguden, men att det nog skulle bli för avancerad att göra. Men så tänkte han ett varv till och fick idén att Thor skulle kunna bli en animerad film. Det skulle bli den dyraste animerade film som gjorts! lovade Stan Lee.
Någon svindyr animerad Thorfilm kom lika lite som Spindelmannen av Cameron.
Men efter att Thor först dykt upp i en TV-film om Hulk (han såg ut som en kombination av en 80-talshårdrockare och en wrestler), håller nu Kenneth "Kurt Wallander" Branagh på att spela in en mastodontfilm om den hårfagre hjälten. Chris Hemsworth heter killen som spelar honom. Jag kan väl inte påstå att jag vet vem det är. Och jag kan inte heller påstå att jag läst Marvelserien om Thor i någon större utsträckning, jag tyckte alltid att den var lite ... konstig.
Min kompis och kollega Jimmy publicerade den första bilden på Thor på sin blogg i går, så jag snor den. Så här ser Hemswoth ut som hammarsvingande skägghjälte:

3 kommentarer:

Repoman sa...

Trevliga nyheter där! Man fick ju lite rysningar av "bonusscenen" i Iron Man 2. Tack för det tipset förresten, hade aldrig orkat mig igenom dom mastodonteftertexterna om du inte skrivit att det vankades godis därefter. =)

Hemsworth spelade ju Kirks pappa i Star Trek. De få minuterna han hade på duken var riktigt bra imho, så jag har stora förväntningar på Thor...

Pidde Andersson sa...

Jasså, är det han? Jo, han var ju mycket bättre än Kirk den yngre.

Andreas sa...

Bilden ser riktigt bra ut, men det är inte förrän vi sett honom med den bevingade hjälmen som man kan vara säker på att det verkligen kommer att funka på film.

Skicka en kommentar