tisdag 25 maj 2010

Pang på pungen i parken!

Idag bevistade jag Sommarscen Malmös presskonferens i Slottsparken. Mellan den elfte juni och femtonde augusti kan man ta del av 193 konserter, föreställningar och biovisningar på 42 spelplatser runtom i Malmö.
Efter en kort introduktion, steg vi ombord på en av museets bevarade spårvagnar, just denna var tillverkad 1907. Oerhört trevlig sak. Just runt Slottsparken och slottet finns en bevarad spårväg man kan åka lördagar och söndagar sommartid.
Under färden bjöds det på smakprov ur några sommarscenföreställningar. Snutten ur operan "Mästersångaren" gjorde mig lite ställd tack vare dess amatörmässiga inramning, men nog var det ... annorlunda med en operasångare klädd som Kolingen och en lutaspelande kille ombord på en spårvagn.
Därefter spelade en skådespelare upp en snutt ur en enmanspjäs, och jag satt som ett frågetecken. Varför tog han på sig en Mireille Mathieu-peruk?
Men sedan hände det! Plötsligt stormade två WRESTLERS ombord! Hot Topic (iförd mexikansk wrestlingmask) och Anderson (iförd skägg) från Wrestling Syd pucklade på varandra mellan sätena, innan Hot Topic slutligen lyckades sparka ut Anderson genom dörren. Men Hot Topic var inte den som var den, hon hoppade efter och fortsatte att spöa upp Anderson i parken - och då inträffade dagens höjdpunkt:
Först stannade en bil och en gubbe klev ur för att se vad som stod på; det var ju misshandel på gång mitt på ljusa dan i parken!
Därefter blev det ännu bättre! Medan spårvagnen rullade vidare kunde vi se hur en civilklädd polis kom fram till de två brottarna och legitimerade sig. Av alla ställen man kunde hoppa av och wrestlas på, valde de att göra det framför en polis.
Vi anlände till slottet och innan vi kunde gå över bron, fick vi titta på två dansare som hoppade runt och viftade med pinnar. Tjejen hade vit mask och såg ut att vara hämtad ur en Jean Rollin-film. Efter gitarrspelande och historielektion på borggården, fick vi kaffe med mackor (ost, gurka, röd paprika) och morotskaka. Vi pratade med en av spårvagnsförarna. Det var intressant. Den sista spårvagnslinjen i Malmö lades ner 1973. Wrestlarna dök upp till kaffet. De hade inte blivit arresterade.
Synd - det hade onekligen blivit ännu roligare om deras performance avslutats med att de fördes bort i polispiket.

På Wrestling Syds hemsida hittade jag dessa bilder på Hot Topic och Anderson. Fotograf är av allt att döma Lisa Arfwidson.

3 kommentarer:

Sofie sa...

HAHAHA! Jag dööör! Gud, vad spexigt skrivet. Jag önskar bara att de hade tasat Hot Topic. Då hade hon kunnat dö löckli'. Jag också.

Anonym sa...

Wrestling är på riktigt!

Anonym sa...

Livet är på låtsas.

Skicka en kommentar