söndag 30 maj 2010

Dennis Hoppers kalas

Så har då Dennis Hopper dött. Det kom väl knappast som en överraskning. Han har varit illa däran ett bra tag nu.
Jag är glad att jag hann träffa och intervjua honom inför LAND OF THE DEAD. Mitt i alltihop blev han Frank i BLUE VELVET och låtsades inhalera lustgas.
...Och det pratas fortfarande om Hoppers födelsedagskalas jag var på i Cannes för drygt tio år sedan. Jag minns inte om Hopper själv var där, men alla andra var där. Jag pratade Fantomen med Billy Zane. När jag stod vid baren kom en storbystad brud och trängde sig förbi och pressade sin kropp mot min rygg. Upptäckte dagen efter att hon var en Playmate - det var en bild på henne i någon tidning. Playboy hade haft en fest i närheten.
Jag fick världens största whisky i baren; ett långdrinkglas nästan fyllt till bredden. Jag minns inte så noga vad som hände därefter.
Frid över Dennis Hoppers minne.

2 kommentarer:

Repoman sa...

Synd på så rara ärtor.

En bizarr sak var att jag samma kväll han dog kollade på Twilight Zone-avsnittet "He's alive" med... Dennis Hopper.
Kändes mer än lovligt märkligt.

Pidde Andersson sa...

Det är som när jag förra året satte mig i en soffa på biblioteket för att läsa tidningen. Innan jag gjorde detta, kastade jag en blick på bokhyllan framför mig. Den första bok jag såg, var "Kvinnorummet" av Marilyn French.
Så slog jag upp tidningen. "Marilyn French död"...

Skicka en kommentar