tisdag 6 april 2010

Spindelmannens oväntade återkomst

Efter dagens pressvisning var jag som hastigast inom Malmborgs - och vad hittade jag där, på serietidningshyllan? Jo, Spider-Man nummer 1/2010.
Oj. Jag hade ingen aning om att Egmont Kärnan åter skaffat rättigheterna till Marvel Comics, efter att Schibsteds misslyckades - Schibsteds tog i sin tur över efter Egmont, som upptäckte att Marvel sålde skitdåligt.
Nu köpte jag inte tidningen idag, men jag bläddrade som hastigast i den. Lite märklig layout på omslaget; loggan känns för liten. Däremot uppskattar jag att de återgått till den gamla, goa, "riktiga" loggan från 1960- och 70-talen. Omslaget är tryck på tjockt papper och inlagan är också på bättre papper än brukligt, vilket förstås resulterar i en dyrare tidning. Rätt onödigt, tycker jag - superhjälteserier ska tryckas på taskigt papper. Längst bak i tidningen finns en liten artikel om Spindelmannens historia som tidning i Sverige. 

...Här kan jag passa på att skjuta in att sista numret av Wolverine från 2008 fortfarande står bland Malmborgs serietidningar.
När jag gick ut från Caroli City gick Bengt Fahlström, iförd toppluva, in.

2 kommentarer:

Herr H sa...

Håller med om att riktiga serier ska tryckas på "dasspapper", och helst i magasinsformat som "Chock" och "Varmblodig".

Tack för en finfin blogg, by the way:-)

Pidde Andersson sa...

Tja, det beror väl på vad det är för serier. Fransk-belgiska albumserier: flott papper och tryck. Superhjältar: taskigt papper och tryck. Brittiska krigsserier: gammalt, gulnat papper och gråblaskigt tryck.
Tack för kommentaren om min blogg. Ska lägga in en länk till din finfina blogg.
Kolla nu in TOPPGAFFEL!, min nya matblogg.

Skicka en kommentar