tisdag 20 april 2010

Nästa steg: pengar i näven

När jag för ett par timmar sedan vandrade längs gågatan kom det fram en kille bärande på en massa flyers. Ofta försöker jag scanna av folk som delar ut flyers ett par meter i förväg så att jag kan avgöra om jag vill ha det de delar ut (rabattkuponger på Burger King, McDonald's eller Max är vanligast) eller om jag bör ducka (Scientologerna är extremt vanliga, men nu huserar ju även Nationaldemokrater och andra på gator och torg), men nu hann jag inte. "Kontantkort?" trumpetade killen och stack ett reklamblad och ett startpaket till Comviq Kontant i min hand.

Lätt förvirrad gick jag vidare. Efter ytterligare trettio meter kom det fram en glad tjej. "Hej! Här ska du få kontantkort av mig!" tjoade och så gav hon mig två startpaket och ett reklamblad.

Jaha. Jag använder mig av Tre. Och nu sitter jag på tre Comviqnummer. Tja, de är kanske bra att ha någon gång i framtiden. Men frågan är vad nästa steg från mobiloperatörerna blir. Förvisso låtsas de ju sälja mobiler för en krona (vilket det ju trots allt inte kostar när allt kommer omkring), men efter att de nu börjat dela ut telefonnummer gratis för att locka kunder, måste nästa steg bli att de även sticker en billig lur i näven på förbipasserande. Eller varför inte en sedel. "Här - ett kontantkort, en lur och lite stålar till en stor stark!"

2 kommentarer:

Repoman sa...

Att dela ut pengar testas i det här klippet:
http://www.youtube.com/watch?v=rkCqCLDjQ9Q

Går la sådär. =)

Pidde Andersson sa...

He he he! Skitkul!

Skicka en kommentar