torsdag 1 april 2010

Mode: Direktrapport från Centralen i Malmö

Ett inställt tåg fick mig att stranda på Centralen. Efter att ha kollat tidningar på Centralens Pressbyrå, genade jag genom byggnaden när jag skulle gå ut. Upptäckte att det pågår ett FASHION SHOOT i hallen där datorerna står! Jag har inte den minsta aning om vad det går ut på - är det reklambilder för kläder? För skor? Eller för ombyggnaden av Malmö Central?
Modellen är ett kalaskex med hästsvans. Först satt hon på bänken alldeles vid datorerna, så jag slog mig ner och låtsades surfa - för att få bättre sikt. Tösabiten var iförd florkjol, en liten topp och högklackade guldskor. På bilderna ska hon visst se förvånad ut.
Sedan gick hon bort till ett hörn vid toaletterna och en kvinna hjälpte henne att byta om till en liten svart klänning med en bar axel. Just nu står hon på golvet ett par meter bort och blir plåtad. Hubba-hubba.
Modellen och fotografen pratar skånska. En kvinna som verkar vara assistent pratar tyska, liksom en snubbe med skägg. En annan kvinna pratar stockholmska.
Synd att jag inte har några visitkort från Filmkoncept Scandinavia på vilka det står att jag är producent - annars hade jag förstås glidit fram och erbjudit en filmroll.
En efterbliven kille med talfel och som håller i en trasig pocketbok går omkring och försöker prata med alla och han klagar på miljön för de här modebilderna (eller vad de nu är). Han tycker att en professionell fotograf bör använda studio.
Oj, nu har bruden flyttat sig och står lutad mot en vägg.
Hubba-hubba.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar