söndag 18 april 2010

Kändisspotting och annan spotting

Som jag tidigare påpekat, brukar kändisspotting i Malmö inskränka sig till Ola Ström och Bengt Fahlström. Om man nu inte räknar hel- och halvkändisar som jag känner, och nä, dem räknar vi inte. Och Mikael Wiehe räknar vi inte alls.
Fast i och med att THE PRODUCERS spelas på Slagthuset, flanerar det en del känt folk på stan. Vilket känns udda och lite märkligt. Igår kom Claes Månsson spatserande i rask takt, av allt att döma på väg till krogen. Jag fick googla för att komma på vad han heter, annars hade jag skrivit Han Den Långe I Lorry.
...Och idag kom Magnus Härenstam långsamt strosande på Storgatan, språkande med en herre jag inte kände igen, kanske beroende på att jag inte riktig såg hans ansikte. Härenstam bar på en plastkasse från Elite Hotels och jag kan bara spekulera i vad som fanns i den. En Cup O' Noodles? Allas Veckotidning och ett äpple? Hans nazirekvisita?

Jag konstaterar att Malmö varit fullt av finnar och tyskar idag. Det tog ett tag innan jag fattade varför. Uppenbarligen är det folk som blivit strandsatta på grund av vulkanutbrottet. En ung tysk frågade mig om jag tyckte han skulle tillbringa natten i Malmö eller Köpenhamn. Och ärligt talat, vad skulle han göra i Malmö en söndagskväll och -natt? I Köpenhamn har han en chans att hitta ställen som är öppna. Här får vi nöja oss med kasinot, som stänger fyra, och McDonald's på Gustaf, som har öppet dygnet runt.

Apropå sistnämnda etablissemang, beskådade jag hur ett gäng ungdomar drösade ut från restaurangen på Triangeln. De var klädda i full punkregalia. Rättare sagt, jag vet inte vad det heter idag. Jag har aldrig fattat vad det där Emo är. Eller andra nymodigheter. Men tuppkam och nitar tycker jag är punk.
I vilket fall, de här ungdomarna hade gjort sitt bästa för att se farliga ut. Men så hörde jag två av dem prata med varandra - och de var spanska i truten båda två. Ha ha ha! Där föll allt! Fånigaste jag sett på länge...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar