måndag 19 april 2010

Hårdrockar-Östen

Ett TV-inslag jag velat se på nytt de senaste 26 åren, är det där Östen Warnerbring  berättar att det var han som uppfann hårdrocken.

1984 sände TV2 ett nöjesprogram på fredagar som jag helt glömt bort vad det hette. Jag vill få det till något i stil med "Fnitter" eller "Flams". Programledare var två blonda brudar jag kommer ihåg som fnittriga och flamsiga, men jag minns inte vilka de var. De gick kanske och blev superkända, uppmärksammade journalister efter detta, vad vet jag? (Kalle Lind, här får du rycka ut och spä på med fakta)

I ett avsnitt medverkade KISS, och Gene Simmons och Paul Stanley intervjuades innan de framförde "Heaven's on Fire". När de playbackat klart hände följande:

Östen Warnerbring blir därefter intervjuad av en av programledarna. Han berättar att det minsann var han som uppfann hårdrocken. Gene Simmons hade sin yxformade bas i programmet. Östen tar fram en kombinerad klarinett och spikklubba.

Jag har alltså länge försökt hitta denna intervju, utan att lyckas. Inte verkar den finnas på YouTube. 

Nåja.

För de som är mer intresserade av vad som skedde innan Östens uppdykande, här är KISS-intervju och sångframträdande:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar