måndag 5 april 2010

DVD: Jennifer's Body

JENNIFER'S BODY (Twentieth Century Fox Home Entertainment)


Märkligt, det är inte så längesedan jag såg den här. Vi klämde JENNIFER'S BODY på Blu-ray samma dag vi hade filmorgien då vi bland annat även såg SAW VI. Det är väl en månad sedan eller så.

...Men jag kommer nästan inte ihåg någonting alls av Karyn Kusamas film. Jag minns att jag inte tyckte den var något vidare; jag sa att jag förstod varför den floppade på bio i USA. Här i Sverige gick den direkt ut på DVD.

Men: JENNIFER'S BODY ("UNRATED" ska jag kanske tillägga, men någon annan version finns inte i Sverige) börjar med att nördtösen Needy Lesnicki (Amanda Seyfried från MAMMA MIA!) sitter inspärrad på ett mentalsjukhus och är psykotisk och dan. Hon berättar om hur hon hamnade där, så resten av filmen är en lång flashback.

Av någon anledning dyrkar bokmalen Needy den arroganta cheerleadern Jennifer Check (Megan Fox). Jag minns inte riktigt varför. Slampan Jennifer verkar mest pantad. Precis som Fox själv.

Under en konsert med rockbandet Low Shoulder utbryter en eldsvåda och Jennifer förs bort av bandet. Av någon fånig anledning ska bandet offra Jennifer, men se, de skiter sig allt på tummen. För att svartkonsttjofräset skulle funka krävdes det att de skulle offra en oskuld - och självklart var inte Jennifer det.

...Så Jennifer kommer tillbaka från andra sidan, men har nu förvandlats till en människoätande succubus. Ibland när hon gapar öppnar sig halva huvudet, vilket kanske kan vara praktiskt. Hon eldar även på sin tunga när hon inte har något annat för sig.

Innan premiären blev JENNIFER'S BODY omskriven på grund av en kyss mellan Seyfried och Fox. Tydligen gillade inte Seyfried att kyssa en annan tjej. Märkligt. Utan att någonsin ha kysst en man, vill jag med bestämdhet hävda att det är fan så mycket trevligare att kyssa en tjej.

Men som sagt, den här filmen gick in i ena ögat och ut genom andra. Jag minns nästan inga detaljer alls, knappt några scener. Mer än kyssen. Och eldsvådan. Och en och annan människoätareffekt. Filmskaparna verkar inte riktigt ha vetat vad för typ av film de ville göra och hamnade mellan stolarna. Kanske ville de göra en splatterfilm för tonårstjejer? Jag vet inte. Komedi? Njä, filmen är inte rolig.

Manuset är skrivet av Diablo Cody. Hon var strippa och telefonsexförsäljare, innan hon sadlade om till skribent. Hon skrev manuset till JUNO, en film jag inte heller var så förtjust i.

Megan Fox, då? Hon är ju ohemult populär, det lilla stycket. Men jag gillar henne inte. Det finns något billigt över henne, och det förstärks av hennes uttalanden. Hon är så långt ifrån raketforskare man kan komma. Hon är snarare raketostforskare. Detta gör henne rätt oattraktiv för mig. Fan också! Hon har ju kvinnliga huvudrollen i kommande JONAH HEX!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar