onsdag 21 april 2010

Bio: Underkastelsen

Foton copyright © Folkets Bio
Stefan Jarl har gjort en film om alla kemikalier vi har i vårt blod nuförtiden. Eller, ja, att säga att han gjort en film är att ta i. UNDERKASTELSEN är radio på stor duk. 90% av den här dokumentären består av närbilder på ansikten tillhörande diverse forskare och experter som berättar att det nu finns gifter i allting och vi kan inte undvika dem.
    Med andra ord, inga nyheter här, inte. Jag menar, är det någon som inte är medveten om att vi får i oss en massa skit dagligen? Det har man ju varnat för de senaste 40 åren. Minst. Ändå lever vi längre idag än på stenåldern, då allting var nyttigt.

  Plötsligt får Jarl för sig att jämföra sina värden med "sin kompis" Eva Röse, som är gravid. Det är uppenbart att Röse skådespelar trots att hon ska föreställa sig själv och bara vara den hon är. Jarl är förresten även kompis med Mats-Helge Olsson, men han medverkar inte.
    UNDERKASTELSEN slutar med en fånig scen där Röse kommer traskande som en madonna med en bebis i famnen.
    Jag tyckte ingenting alls om den här filmen. Jag satt till och med och blundade och bara lyssnade på pratet, eftersom det inte fanns något att se. Det gick bra tills det kom en jävel och pratade tyska. Jag sätter ett betyg bara för att det skassåva. Möjligtvis uppskattar du den här filmen om du bor i kollektiv, äter groddar och har mögliga dreadlocks.


 
 (Biopremiär 23/4)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar