onsdag 28 april 2010

Ännu mer om Jonah Hex...

Nu har jag läst ett gäng recensioner av JONAH HEX, rättare sagt: jag har läst delar av dem, eftersom de var fulla av spoilers. Förvisso var filmen inte helt klar när den testvisades, det saknades en del CGI och filmmusiken bestod av ett tillfälligt hopplock av äldre scores. Men de vanligaste åsikterna är att Josh Brolin är bra som Hex, att Megan Fox är lika träig som vanligt, och att John Malkovich spelar över och verkar medverka i en helt annan film. Man klagar även på att filmen är PG-13 och inte mörk och våldsam nog, samt på att handlingen är en simpel och ogenomtänkt röra. Dock ska prologen vara riktigt bra och verkar påminna om det ursprung jag ville Hex skulle ha, innan jag slutligen läste episoden med indianerna som jag alltid tyckt var vissen.

I väntan på filmens premiär släpper Warner Premiere en serie "Motion Comics" på nätet. HÄR finns en trailer. Tja, jag vet inte, det ser lite ... fånigt ut. Som BENNY OCH TUFFA GÄNGET. Tydligen är det miniserierna av Joe Lansdale och Tim Truman som dramatiserats. Hade varit fräsigare med John Albanos första avsnitt från 1970-talet...

2 kommentarer:

Göran S sa...

John Albano lyckades få till en balans mellan intrig och action samt grymhet och sentimentalitet som gjorde Jonah till en lysande westernserie. När Fleisher tog över blev det formula av det hela -- den gick väl att läsa, men magin var borta. Fleisher fick till en riktigt bra historia, dock: historien om Jonahs död och likets senare öden. Den var grym, bisarr, och utsökt tecknad av Russ Heath.

Lansdale och Trumans version var visserligen populär, tydligen, men inte längre Jonah enligt min mening. Att ta en fungerande western-(anti-)hjälte och göra om honom till Vertigo-horror kändes som slöseri, och rent av respektlöst -- fast DC hade ju redan sedan länge övergett den "riktige" Jonah, så de var ju inte först.

Pidde Andersson sa...

Det allra första Hex-avsnitt jag läste var faktiskt det allra första, från All Star Western. Det är fortfarande det bästa avsnitt som gjorts.
Fleisher fick väl till ett par bra avsnitt i början, och ja, historien om Hex' död är väldigt bra och framför allt snyggt tecknad.
Jag gillade Vertigoversionen, åtminstone de två första miniserierna, men det var ju inte Jonah Hex - och jag vet aldrig vad jag tycker om Truman. Är han bra eller extremt träig?
Jag läste även Mad Max-varianten, efter att ha hittat nästan alla nummer billigt... Men den glömmer vi.

Skicka en kommentar