måndag 5 april 2010

Allt hopp för dagens ungdom är ute

Satt för en stund sedan och avlyssnade en tjej i 18-årsåldern som pratade i mobil med en kompis. Länge, högt och ljudligt och utan att skämmas. Ibland skrek hon också. På göteborgska. Alltså, jag hade inte för avsikt att sitta och smyglyssna, men det var svårt att undvika.
För det första var den här tjejen bakom flötet till att börja med. Men det räckte inte.
Av allt att döma hette kompisen "Jävla Hora" eller "Jävla Fitta", jag är inte säker - däremot hette alla deras vänner och bekanta "Horungar". Samtalet handlade mest om Snyggast.se och Hamsterpaj. Och något om att torska. Varje mening innehöll ett "ba'" och hon berättade att hon suttit i arresten i polishuset vid Svingeln. En höjdare: "Han skrev att han bodde i Norrköping. Var ligger Norrköping? Ligger det nära Malmö?" Tydligen hade hon åkt ner hit från Göteborg utan att veta hur hon skulle ta sig tillbaka.
Jag fick lust att ge henne på käften enbart av den anledningen att hon var dum i huvudet. Jag undrar hur hon står ut med sig själv.
...Och jag vill inte se fler insändare från tonårstjejer som klagar på grovt språkbruk, när det främst är de själva som kör det här vokabuläret.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar