tisdag 30 mars 2010

Unga, välvuxna politiker

När jag idag gick förbi Tingsrätten stod det unga, välvuxna män med crewcut och delade ut flygblad på varsin sida av gatan - vilket innebär att den andre stod utanför Länsrätten. Jag tyckte att det var ett märkligt ställe att ställa sig på för att dela ut flygblad. Gjorde de månne reklam för Malmös domstolar? Nej, förhoppningsvis var det för någon närliggande restaurang, tänkte jag och fick bladet i min hand utan att titta på det. Kanske ett trevligt öppningserbjudande?
Tio minuter senare slog jag mig ner med en kopp kaffe och plockade fram pappret.
Nationaldemokraterna!
Ett politiskt parti som väl är precis vad namnet låter som.
Flygbladet riktade sig till alla "som fått nog" och handlade om ett känt misshandelsfall; en invandrarkille som tagit sig ett svenskt namn och spöat skiten ur en svensk tjej. Texten ger vid en första blick intryck av att vara emot kvinnomisshandel, men läser man noggrannare handlar det om att invandrare är våldsmän.
...Kändes det möjligen säkrare för nassarna att stå utanför domstolarna och propagera? Om de skulle bli hotade av motståndare?

2 kommentarer:

Pidde Andersson sa...

Alltså, det här inlägget var inte ett inlägg i invandrarpolitiken. Det handlar om att det stod representanter från ett tveksamt parti och delade ut flygblad utanför Tingsrätten i Malmö, vilket jag fann bisarrt.
Med tanke på alla våldsamma invandrargäng som skjuter och spränger varandra här i stan tycker förstås jag också att de måste skärpa sig, men det hör inte hit.

Jimmy Wallin sa...

Eftersom det inte gick att kommentera "Bunnys" inlägg som hon länkade till gör jag det istället här. Det finns ingenting som heter "omvänd rasism", själva formuleringen är så korkad att jag knappt finner ord. Rasism finns överallt, inom alla folkgrupper, religioner, etc. Rasism betyder inte "vita människor som hatar alla andra typer av hudfärger" (vilket förvånansvärt många tycks tro).
Att du (Bunny) haft det jobbigt i ditt forna förhållande är naturligtvis rent för jävligt men har egentligen ingenting att göra med Piddes inlägg.

Skicka en kommentar