lördag 6 mars 2010

Racerkonstrundan

Jag tänkte att jag skulle ägna eftermiddagen åt galleribesök.
Det gjorde jag...
...Men inte fan gick det att ägna en eftermiddag åt detta.
Jag besökte tre gallerier här i Malmö. Det hela tog mindre än en timme. Och då räknar jag in promenaderna mellan ställena. I två av fallen handlade det nämligen om väldigt små gallerier med ett fåtal installationer. Det gick så snabbt att titta på grejorna att jag inte riktigt visste hur jag skulle dricka upp vinet utan att svepa glaset. Jag fick stå och låtsas betrakta något, medan tankarna var någon annanstans.
Märkliga prylar. Säkert svår konst. En del hävdar säkert att jag är en korkad ignorant som inte kan ta till mig verken.
Det hävdar inte jag.

Intressant detalj: jag tillhörde de ytterst få som pratade skånska bland konstnärerna och besökarna.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar