tisdag 23 mars 2010

Fler seriefigurer blir film

Variety rapporterar om flera kommande seriefilmer...

Först är det Sony som ska göra en animerad långfilm om Karl-Alfred - i 3D. Känns ju rätt gjutet att köra den figurenn i 3D. Vågar man hoppas på spenat i knäet? Häromåret blev visst Karl-Alfred en public domain figur och Johan Wanloo tecknade en postapokalyptisk episod åt en svensk serietidning. Riktigt hur det är med den här PD-grejen har jag aldrig fattat, eftersom King Features fortfarande kontrollerar Karl-Alfred enligt Variety.

Inte nog med att de ska reboota Spindelmannen i SPIDER-MAN 4. Nu ska de tammefan reboota även Fantastiska Fyran! Jag förstår inte riktigt vad de håller på med. Jag förstår att man valde att gå en annan väg med THE INCREDIBLE HULK, eftersom Ang Lees HULK inte blev den succé man förväntat sig. Men Fantastiska Fyran gick väl hem hos ungarna - och efter bara två filmer är det för tidigt att göra en nystart. Eller vad de nu tänkt sig.

Chris Evans ska spela Kapten Amerika i den kommande filmen. Konstigt. Han är ju för fan Johnny Storm i Fantastiska Fyran! Visst, Sam Jones medverkade i tre seriefilmer och spelade Blixt Gordon, Spirit och en djungelsnubbe i JANE, men det var ju tre helt olika serier från olika förlag. Det blir ju konstigt att låta Evans göra två Marvelfigurer. Visst - på 40-talet dök Lugosi, Chaney Jr och de andra ibland upp som varandras monster. Men ändå.
Minst genomtänkta rollbesättningen sedan Samuel L Jackson blev en minst sagt opassande Nick Fury.

...När jag tänker efter var ju Ryan Reynolds både Marvels Hannibal King och Deadpool.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar