onsdag 17 mars 2010

BUFF utan vampyrerna

Igår invigdes BUFF - Barn- & Ungdoms Filmfestivalen - här i Malmö. Jag har inte varit på BUFF på närmare 15 år - och då gick jag bara på avslutningsfesten och drack sprit i mängder.
I år ackrediterade jag mig och jag har hittills sett två långfilmer (en norsk och en dansk) och en svensk kortfilm. Jag ska försöka återkomma med recensioner, men tills dess måste jag lyfta fram två iakttagelser:

1. Film riktad till låg- och mellanstadieungar. Norskt/danskt tal. Engelsk text. Hur pass kul är det för skolklasserna att se på detta? Begriper de något, förutom den uppenbara, övergripande handlingen?

2. Efter att ha tittat igenom festivalprogrammet undrar jag (återigen) om BUFF inte främst är en festival för vuxna. Majoriteten av filmerna känns som sådant vissa vuxna tycker att barn ska se. Själv tyckte jag att förra årets bästa barnfilm var G.I. JOE - men det vågar jag nog inte nämna på BUFF.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar