onsdag 24 februari 2010

Medusa versus Skräckens timmar

Min gode vän, serietidningsredaktören Göran, kommenterade min recension av Percy Jackson med att Uma Thurman som Medusa påminner om en gammal Neal Adams-teckning. Jag höll med. Någonstans i bakhuvudet hade jag en bild.
Och så kom jag på det!
Efter en stunds intensivt letande lyckades jag hitta bilden:

2 kommentarer:

Göran S sa...

Bravo! Nu kände jag mig tvungen att ta fram Neal Adams-samlingen själv och titta efter själv --

GL/GA # 82, feminismnumret, fanns den i ursprungligen: "My pets will destroy you... MAN! For I am MEDUSA!"

Jag tror jag såg den första gången i The World Encyclopedia of Comics på åttiotalet, och att det var därför den satte sig i skallen. Samlingen var inte så stor då, och bilden stod verkligen ut.

Pidde Andersson sa...

En kompis hade det här seriealbumet när jag gick på mellanstadiet på 1970-talet, och du vet hur det var när man var seriefantast på den tiden - bilder gjorde djupa intryck och satte sig! Jag har nog bara sett albumet hemma hos honom. Då.

Skicka en kommentar