lördag 6 februari 2010

Jag har skådat filmkritikens framtid

Jag har säkert raljerat om det i några av mina skriverier, om inget annat sitter jag och mina vänner och kollegor ofta och diskuterar problemet med att tidningarnas kultur- och nöjesskribenter blir yngre och yngre. Visst kan jag irritera mig på när pensionsmässiga tanter skickas att recensera kung fu-filmer, men det är trots allt värre när "riktiga", kommersiella tidningar anlitar folk som inte ens är 25, ibland inte ens 20. Eller när filmbolagen citerar filmsajter i sina annonser, sajter vars skribenter oftast är tonåringar som "gillar film". Jag tycker själv att jag var för ung när jag började skriva, jag var 25, och jag tycker att många av mina tidiga grejor är hemska.
Eftersom åldern på skribenterna hela tiden sjunker, hur kommer det hela att sluta?
Jag har skådat in i framtiden. Jag vet hur det kommer att sluta.
Kära läsare, tillåt mig att presentera ZOMBELINA!
Unga fröken Zombelina har minst sagt framtiden framför sig. HÄR kan ni se hennes ingående recension av THE UNINVITED från 1944, och HÄR jämför hon ett nummer av Creepy från 70-talet med ett nytt.
Enastående.
När jag var i hennes ålder hade jag aldrig fått se en sådan film eller läsa Warrens skräckserier (som ju gick i Chock).
Notera att Zombelina självklart är betydligt mer begåvad än samtliga involverade i till exempel Nöjesguiden.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar