måndag 22 februari 2010

Blu-ray är ute, här är framtidens filmformat!

För ett gäng år sedan satt jag i en soffa med en en tösabit soim var rätt mycket yngre än jag, och gjorde vad man gör med söta tösabitar på tu man hand. Apropå något jag inte minns,m sa han plötsligt: "Kommer du ihåg när man var liten och sjuk och låg hemma och tittade på video hela dagarna?"
Nej, det gjorde jag verkligen inte:
"Lilla vännen, om jag ville se en film när jag var liten och sjuk, fick mina föräldrar gå bort till en fotobutik och hyra en Kalle Anka-film eller en komprimerad långfilm på Super-8!"
...För så var det!
Jag har flera vänner som samlar på gamla komprimerade långfilmer på Super-8. I de flesta fall har resultatet blivit obegripligt - man klippte alltså ner en långfilm till ungefär åtta minuter. I en del fall blev resultatet en bättre film.
Men nu behöver du inte leta upp farsans gamla projektor och jaga filmer på eBay. Nu kan du förstås se flera turboversioner av filmklassiker på Internet! Varför inte avnjuta originalversionen från 1941 av nu bioaktuella THE WOLFMAN?Här har vi MUMIEN med Karloff:Tod Brownings DRACULA med Lugosi är en rätt trist och överskattad film, men i den här versionen blir det fett ös (notera att man klippte bort hela upptakten i Transsylvanien):James Whale var uppenbarligen i racerform när han gjorde sin klassiska FRANKENSTEIN:...Och THE DEADLY MANTIS är dödligare än någonsin!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar